Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Чи втримаються у своїх кріслах Ганущин та Садовий?

Львівський політикум трясе. Не встигли завершитися вибори нового президента України, як в облраді та міськраді заговорили про зміну своїх очільників. Використовуючи при цьому такі слова, як «заколот», «реванш» та «переворот». Про це повідомило видання Leopolis.

У хід ідуть усі інструменти - зареєстровані проекти ухвал про відставку, замовлені публікації, кулуарні домовленості і ситуативні союзи колись запеклих ворогів. Лише роликів в Instagram не вистачає, проте ще все попереду.

В облраді справи йдуть більш-менш помірковано. Олександр Ганущин зчепився у двобої зі своїм заступником Володимиром Гірняком. Формальний привід - невнесення питання про звіт голови ЛОР до порядку денного. Зараз сторони взяли паузу, стягують прихильників і готуються до активних дій.

А ось Андрію Садовому не позаздриш. Львівський мер безвилазно сидить у столиці, намагаючись зібрати до купи рештки партії «Самопоміч». Виходить у нього це, прямо скажемо, не дуже. Контроль же над подіями у місті Лева він практично втратив.

Критика в бік «маленького ісусика» летить з усіх боків. Садовому закидають несправедливий розподіл земельних ділянок та квартир, махінації під час тендерів і погану роботу «швидкої». У відповідь від мера ми почули невпевнену заяву про активістів з «кримінальним корінням», грабунок міста і готовність до виборів.

До представників громадських організацій і малого бізнесу, які напряму звинувачують Садового у махінаціях, почувши запах крові, долучилися депутати міськради. Голови фракцій БПП Петро Адамик і «Свободи» Маркіян Лопачак, а також депутат міськради Григорій Козловський зареєстрували проект ухвали про дострокове припинення повноважень міського голови. І це, за інформацією наших джерел, лише початок протистояння з мером, від якого вже втомилося і місто, і громадськість.

Чи втримуються у своїх кріслах Ганущин та Садовий - покаже час. Єдине, що можна сказати точно - політичні сили Львівщини розпочали виборчу кампанію до Верховної Ради. З прицілом на майбутні вибори в облраду та мерію.

До речі, одним з головних інструментів кампанії стане критика новообраного президента Зеленського. За якого, нагадаємо, Львів не проголосував. У вівторок, 28 травня, депутатам Львівської обласної ради буде запропоновано ухвалити звернення до президента щодо недопущення ігнорування статусу державної мови та використання її у своїй публічній діяльності.

За нашою інформацією, жорстке звернення буде підтримано абсолютною більшістю голосів.

Сьогодні у другій половині дня має відбутися засідання голів фракцій обласної ради. Політики хочуть обговорити можливі варіанти розвитку подій на завтрашній сесії обласної ради. Сподіваємося, що апарат ради може організувати пряму трансляцію цього дійства прямо з кабінету Олександра Ганущина. Як відкритість - то відкритість!

Leopolis.news

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ