Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Давутоглу: звинуваченнями проти Туреччини Росія намагається приховати свої порушення

Прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу звинуватив Росію у спробі приховати порушення турецького авіаційного простору «необґрунтованими заявами» про те, що Анкара нелегально імпортує нафту від бойовиків «Ісламської держави» в Сирії.

Давутоглу також закликав Росію залишати військові і дипломатичні канали для діалогу відкритими, заявивши, що позиція Москви перетворює сирійський конфлікт у «кризу між Росією і Туреччиною».

Раніше президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган відкинув звинувачення президента Росії Володимира Путіна в тому, що Туреччина бере участь у масштабній торгівлі нафтою екстремістського угруповання «Ісламська держава».

30 листопада Путін заявив, що збиття російського бойового літака пов’язане з тим, що Туреччина закуповує нафту в екстремістського угруповання «Ісламська держава», проти якого, як заявляє Росія, вона воює в Сирії.

Виступаючи після кліматичного саміту в Парижі, президент Росії заявив: «Ми маємо всі підстави вважати, що рішення збити наш літак продиктоване бажанням гарантувати безпеку цих шляхів постачання нафти на територію Туреччини, до портів, звідки її завантажують у танкери».

Турецькі військові збили російський військовий літак Су-24, заявивши, що він порушив повітряний простір Туреччини. Москва це заперечує і заявляє, що літак перебував над Сирією. Союз НАТО, членом якого є Туреччина, підтверджує версію Анкари. Росія запровадила проти Туреччини санкції.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ