Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Війна з Росією

ДБР завершило розслідування щодо підриву на міні в зоні ООС трьох українських воїнів

Слідчі Теруправління ДБР Краматорська завершили досудове розслідування відносно колишнього начальника інженерної служби однієї з військових частин, недбалість якого призвела до загибелі трьох військовослужбовців ЗСУ.
фото - пресслужба ДБР

Про це інформує пресслужба ДБР.

Повідомляється, що колишній начальник знав, що на дорозі у районі населеного пункту Новолуганське Бахмутського району Донецької області були закладені протитанкові міни. Проте він не позначив вибухові пристрої попереджувальними знаками та не огородив небезпечну ділянку.

У ДБР наголосили, що колишній військовослужбовець не поінформував командування про наявність мін та не вжив заходів щодо їх знешкодження.

Вранці 14 лютого 2021 року група військовослужбовців під час руху цією дорогою з одного командного пункту на інший підірвалися на мінах. Троє з них загинули.

Колишній начальник інженерної служби обвинувачується у недбалому ставленні військової службової особи до служби, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану (ч. 3 ст. 425 КК України). Обвинувальний акт направлено до суду. Чоловікові загрожує до 7 років позбавлення волі.

Процесуальне керівництво здійснювала Донецька спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил, оперативний супровід – ДБР.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ