Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Демчишин відхрестився від ідеї закупівлі вугілля в Австралії

Ідея закуповувати вугілля в Австралії не є неможливою, проте в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості такі плани не обговорюються. Про це заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин.

"Ідея закуповувати вугілля у Австралії може бути, але я про такі плани не знаю", - сказав Демчишин.

"Закупівля антрацитів у Австралії малоймовірна. Подивіться, ми виходимо з зими, а наші склади повні. Ми скорочуємо закупівлі та спрацьовуватимемо склади", - додав також міністр.

Крім того, на його думку, цінові параметри закупівлі вугілля у Австралії не є підходящими для України.

Нагадаємо, раніше директор Трипільської ТЕС Петро Кравець заявив, що Міністерство енергетики та вугільної промисловості України та ПАТ "Центренерго" розглядають питання підписання контракту щодо закупівлі вугілля в Австралії.

Директор ТЕС зазначив, що у випадку досягнення домовленості фізичні поставки будуть проводиться вже до наступного опалювального сезону. 

Раніше "Українська правда" провела розслідування і виявила, що під виглядом більш дорогого вугілля з ПАР для "Центренерго" поставляється антрацит із зони АТО.

При цьому повідомлялося, що контролюють цей процес люди, наближені до Віктора Медведчука, який бере участь в переговорах України і Росії щодо врегулювання війни на Донбасі, а також є кумом президента Росії Володимира Путіна.

Міністр енергетики і вугільної промисловості Володимир Демчишин, коментуючи дану інформацію, заперечував її правдивість, уточнюючи, що вугілля з зони АТО закуповується по 1200 гривні за тонну, а з ПАР - по 74 долара за тонну.

Однак 4 лютого міністр звернувся до Служби безпеки України та Державної фіскальної служби з проханням перевірити контракти на постачання вугілля для "Центренерго".

Економічна правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ