Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутати запровадили «годину запитань» до мера Львова

Сьогодні, 11 жовтня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутати внесли зміни до ухвали Регламенту Львівської міської ради 7-го скликання. «За» проголосувало 49 депутатів, передає кореспондент Гал-інфо.

«Раз в квартал, на початку кожного пленарного засідання міський голова протягом години відповідає на запитання депутатів. Особисто на особисті запитання. 20 хвилин відводять на письмові запитання, які надходять на його адресу. Решта часу – на живе спілкування, по два запитання від фракцій», - пояснив депутат Петро Адамик.

За словами депутата, таке рішення законне. Секретар ради Анатолій Забарило додав, що ініціатива хороша і потрібна.

Відтак, депутати визначили, що на першому пленарному засіданні міської ради кожного кварталу протягом календарного року відводиться час для запитань до Львівського міського голови – година запитань.

Під час проведення години запитань Львівський міський голова особисто відповідає на питання депутатів міської ради щодо своєї роботи та роботи виконавчого комітету міської ради.

Депутати міської ради можуть заздалегідь письмово скеровувати Львівському міському голові свої запитання не пізніше ніж за тиждень до дня проведення відповідної години запитань.

На годину запитань до Львівського міського голови відводиться одна година відповідного пленарного засідання міської ради. Година запитань проводиться перед затвердженням порядку денного пленарного засідання міської ради.

На початку години запитань Львівський міський голова виділяє не більше 20 хвилин для відповіді на всі отримані письмові запитання депутатів міської ради.

Незалежно від встановлених часових обмежень кожна депутатська фракція у Львівській міській раді має гарантоване право на два усних запитання до Львівського міського голови.

Після завершення запитань від депутатських фракцій Львівський міський голова у межах залишку часу, відведеного на годину запитань, відповідає на питання депутатів міської ради у порядку черговості їх запису.

Запитання формулюються коротко і чітко. Для озвучення усних запитань депутатських фракцій та депутатів міської ради надається час тривалістю 2 хвилини.

Запис для запитань проводиться за допомогою програмно-технічного комплексу системи електронного голосування “Віче“ після затвердження порядку денного пленарного засідання міської ради.

Львівський міський голова у межах відведеного часу відповідає на поставлені запитання із дотриманням їх черговості запису. Відповідь на запитання повинна бути точною і лаконічною.

У разі неможливості бути присутнім на годині запитань Львівський міський голова письмово повідомляє про це міську раду. В такому разі відповідна година запитань переноситься на наступне найближче пленарне засідання міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ