Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Держзакупівлі: як брати участь в торгах на Prozorro

Публічні торги – справа надзвичайно відповідальна, тому кожен підприємець, котрий хоче долучитися до цих процесів, просто зобов’язаний мати максимально зважений та відповідальний підхід до цього.

Бо ж державні публічні закупівлі – ідеальна можливість для кожного бізнесовця налагодити ділові відносини з державою, зокрема, забезпечувати найрізноманітніші держустанови та заклади своїми товарами чи послугами, а відтак мати стабільний і гарантований дохід.

Хто хоча б раз стикався з держторгами, знає: для того, щоб стати повноцінним учасником торгів, з перспективою виграти той чи інший тендер, потрібно, по-перше, тверезо оцінити свої сили та можливості, по-друге, грамотно підготувати всю необхідну документацію, і по-третє, обрати офіційний акредитований майданчик.

Публічні торги – з чого почати?

Якщо ви твердо вирішили долучитися до участі в публічних закупівлях, добре оцінили свої можливості і маєте цікаву для держави пропозицію – система Прозорро вже чекає на вас.

Проте вся ця справа передбачає проходження декількох етапів, зокрема:

  • Перше – вибір найбільш підхожого для вас торгового майданчика, сертифікованого системою Prozorro. Зараз таких існує безліч, одним з кращих, до речі, вважається онлайн-платформа “Українська універсальна біржа”;
  • Друге – реєстрація та ідентифікація на обраному торговому майданчику. Тут, як правило, потрібно вказати назву підприємства (ФОПа), контактний номер телефону, електронну пошту тощо;
  • Третє – знайти та вибрати тендер, котрий відповідає діяльності вашого бізнесу. Зазвичай торгові майданчики мають систему фільтрів, які значно полегшую пошук потрібних пропозицій;
  • Четверте – добре ознайомитись з обраною тендерною пропозицією, упевнитись, що ви спроможні виконати всі умови замовника;
  • П’яте – подати свою пропозицію, заповнивши відповідну електронну форму та додавши всю необхідну документацію, вказану замовником у вимогах.

Пам’ятайте, вибір торгового майданчика – це не примха, а необхідність. Без такої платформи ви не зможете взяти участь в торгах на Прозорро. А тому підійдіть до цього відповідально, зваживши всі «за» і «проти» і оцінивши всі переваги та недоліки кожного конкретного майданчика, зокрема, зручність використання, наявність вільного доступу до бази тендерів, присутність різноманітних інструментів та іншого корисного функціоналу.

Важливо: якщо замовник звернувся до вас з вимогою усунути ті чи інші помилки, не варто цим нехтувати. Адже в іншому випадку вам просто-напросто можуть відмовити, відтак ваша участь у торгах буде достроково завершена. Майте це на увазі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ