Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

ДІЯ Львівщини влаштувала для місцевих безпритульних святкову передріздвяну вечерю

Святвечірні вареники, борщ, кутю та пампушки мали нагоду сьогодні скуштувати ті львів’яни, які нині навряд чи сидітимуть за родинним святковим столом. Волонтери Громадської організації «Державницька ініціатива Яроша» влаштували Святу вечерю для місцевих безхатченків.

На площі перед пам’ятником Тарасу Шевченку, що на проспекті Свободи, активісти розгорнули польову кухню та розставили столи. Допомогли організувати свято місцеві підприємці, які посприяли з харчами. Приносили їжу і пересічні львів’яни, які дізналися  з анонсів в соцмережах та ЗМІ про благодійну акцію.

 «Нам допомогло кілька хороших людей. В нас є знайомі, товариші, які допомогли нам зварити багато борщу в свому закладі харчування. Є мила жіночка з Сихова, яка наліпила нам 15 кілограмів вареників. Кутю нам також допомогли приготувати в одному з закладів харчування. Ми трохи зібрали грошей на продути», каже активіст «ДІЯ» Львівщини Ярина Дмитришин, яка сьогодні обслуговувала гостей в польовому наметі.

Усі гості святвечірнього столу залишилися задоволені. «Мені сподобалося свято, скуштував куті смачної, пампушків, вареників, чаю. Христос ся раждає», - ділиться враженнями від частунку один з сьогоднішніх гостей Віталій. Таких як він нині прийшло до імпровізованого вуличного святвечірнього столу близько 150. Серед гостей були  не лише безхатченки, а й самотні літні люди.

«Основним напрямком нашої діяльності є волонтерська допомога хлопцям, які воюють зараз на Сході України. В той самий час ми не хочемо забувати й про найнезахищенішу верству населення. Хотілося для них влаштувати свято, тому організували благодійну Святу вечерю. Ми хочемо показати суспільству,  що такі люди існують, що це проблема на сьогоднішній день», - зазначив координатор ГО «ДІЯ» Львівщини Валентин Середюк.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ