Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Для родин АТО організували безкоштовні покази фільму "Заборонений"

Департамент з питань культури, національностей та релігій облдержадміністрації спільно з ʺПланетою Кіноʺ організовують безкоштовні покази фільму ʺЗабороненийʺ для родин АТО, родин ʺГероїв Небесної Сотніʺ, соціально незабезпечених сімей та учнівської молоді. Про це Гал-інфо повідомили у прес-службі ЛОДА.

ʺЗаборонений” - це фільм з дуже глибоким змістом. Його варто побачити кожному, хто вважає себе справжнім патріотом. Це кіно сприяє формуванню національної ідентичності й відкриває маловідомі сторінки української історіїʺ - зазначила директор департаменту з питань національностей та релігій Мирослава Туркало.

Довідково:

ʺЗабороненийʺ  — український художній повнометражний фільм про життя та загадкову смерть відомого поета-шістдесятника, правозахисника, Героя України — Василя Стуса та його боротьбу із радянською системою. Режисер фільму - Роман Бровко, автори сценарію — Сергій Дзюба та Артемій Кірсанов.

Фільм вийшов в український кінопрокат 5 вересня 2019 року, до Дня пам'яті поета

Початково назва фільму мала бути ʺПтах душіʺ. Згодом назву змінили на ʺСтусʺ аби підкреслити, що сюжет стрічки обертається навколо життя легендарного українського поета та дисидента Василя Стуса. Пізніше назву знову змінили — зі ʺСтусаʺ на ʺЗабороненийʺ; за повідомленням Держкіно творча група стрічки відмовилась від імені поета у назві через те, що у фільмі представлено не лише біографію Василя Стуса, а й як образ часу й уособлення боротьби з режимом.

Нагадаємо, у Львові відбулась прес-конференція та прем'єрний показ документального фільму ʺРубіж. Грубешівська операціяʺ.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ