Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з міністром закордонних справ ФРН Гайко Маасом

11 листопада міністр закордонних справ Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з міністром закордонних справ ФРН Гайко Маасом.

Керівники зовнішньополітичних відомств позитивно відзначили високу динаміку відносин між Україною та Німеччиною: взаємодію між лідерами країн, контакти між міністрами закордонних справ, візит голови українського парламенту до Німеччини, підготовку до політичних консультацій між міністерствами закордонних справ. 

Дмитро Кулеба поінформував співрозмовника щодо зусиль України з політико-дипломатичного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту на Донбасі. Гайко Маас позитивно оцінив зусилля України у Нормандському форматі та Тристоронній контактній групі: дотримання, попри випадки порушень, режиму припинення вогню та відкриття нових КПВВ у Щасті та Золотому Луганської області. Сторони обговорили перспективу контактів міністрів закордонних справ у Нормандському форматі.

Керівник німецького зовнішньополітичного відомства позитивно оцінив українську ініціативу щодо заснування Кримської платформи та погодився з важливістю  збереження теми тимчасово окупованого Криму серед пріоритетів міжнародного порядку денного. 

Міністри також обговорили підготовку до саміту Східного партнерства наступного року. Дмитро Кулеба наголосив на важливості подальшої поступової інтеграції України у Внутрішній ринок Європейського Союзу. 

Дмитро Кулеба та Гайко Маас також обмінялися думками щодо ситуації у Білорусі.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ