Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Дмитро Кулеба провів у Брюсселі двосторонні переговори із главою дипломатії ЄС Жозепом Боррелем

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба: «Радий бути присутнім сьогодні на запрошення Жозепа Борреля в Брюсселі на важливій зустрічі міністрів ЄС напередодні нового політичного сезону.

Довгостроковий мир в Європі залежить від рішучих швидких рішень на підтримку України, таких як зняття обмежень на далекобійні удари, зміцнення протиповітряної оборони та своєчасна військова допомога. Ми обговорили, як їх спільно реалізувати.

Успіхи України в Курській області демонструють, що ми здатні перехопити ініціативу і перемагати на полі бою. Нам потрібно більше сильних рішень, щоб закріпити цей успіх.

Я особливо вдячний Жозепу за його підтримку щодо зняття обмежень на використання Україною зброї проти законних військових цілей на території Росії.

Ми приділили особливу увагу прогресу у виконанні Україною вимог для членства в ЄС, таких як нещодавня ратифікація Римського статуту, а також подальшим крокам з обох сторін для прогресу в переговорах про вступ до ЄС.

Ми також скоординували наші зусилля з реалізації Формули миру на шляху до другого Саміту миру, а також спільні дії щодо посилення політичного, дипломатичного та економічного тиску на Росію та її союзників.

Я вдячний Європейському Союзу та державам-членам за сильну та послідовну підтримку України».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ