Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

До кінця тижня у Львові можна оглянути ексклюзивну фотовиставку, що присвячена захисникам та їх рідним

У Львові до Дня Незалежності стартував ексклюзивний фотопроєкт «Покоління незламних. Мистецтво творити». Це історії шести незламних українців, які через власну сміливість та жагу до життя демонструють, що ми – незламні.

Оглянути виставку можна до 3 вересня у PM Gallery (вул. Коперника, 17), опісля її планують презентувати за кордоном, повідомляють в ЛМР.

Герої фотопроєкту отримали важкі поранення, потребують тривалого лікування та реабілітації, однак хочуть сказати суспільству: «Ми живемо далі, продовжуємо усміхатися, мріяти і хочемо, аби ви не ховали очі, коли будете бачити нас». 

Один із героїв виставки – захисник Михайло Бакалюк. Його мучить фантомний біль у нозі, якої немає. Йдучи на штурм ворожих позицій, військовослужбовець наступив на міну. Ногу не вдалося врятувати. Нині у центрі НЕЗЛАМНІ Михайло продовжує важкий шлях реабілітації і готується до протезування. З ним щодня працюють психотерапевти.

«Я хочу, щоб люди знали: кожен клаптик звільненої землі дається нам кров'ю і болем. Шлях реабілітації не завжди такий простий, як ми гадаємо. Це не просто лікування і протезування. Це дуже складний і виснажливий процес для кожного пацієнта: щоденна робота над болем, фізична та психологічна реабілітація, соціалізація. І ідея цієї фотовиставки – якраз показати, через що ми проходимо», - ділиться Михайло власним досвідом лікування воєнної травми.

Співавтори ідеї фотопроєкту, львівські фотографи Володимир Шурубура, Саша Сако, Марта Сако та Оленка Галазюк зазначають, що одне із пріоритетних завдань нинішнього суспільства – соціальна адаптація та психологічний комфорт воїнів з ампутаціями та іншими тяжкими наслідками воєнної травми. Тому у понад півсотнях фото вони прагнуть показати, як продовжується життя наших захисників у соціумі, та як, попри важкі травми, вони намагаються повернутися до звичайного життя – до сімʼї та звичних буденних справ. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ