Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

До України відправили першу партію американського вугілля

Посол України в #США Валерій Чалий взяв участь у церемонії відправки американського енергетичного вугілля для потреб ПАТ «Центренерго» у морському порту м.Балтімор (США). Про це повідомили в посольстві України в США на сторінці в Facebook.

З американської сторони участь у заході взяли заступник Міністра торгівлі США Ізраель Ернандес, помічник Міністра енергетики США з міжнародних питань Уелс Гріффіт та керівництво компанії «XCoal».

Відправка енергетичного вугілля в Україну була започаткована угодою між українською державною компанією “Центренерго” та американською компанією “XCoal Energy and Resources”, як результат домовленостей досягнутих з адміністрацією США під час візиту Президента Петра Порошенка 20 червня до Вашингтона.

Як раніше повідомляло Посольство, Сполучені Штати стали надійним джерелом постачання вугілля в Україну після того як Росія захопила контроль над значними запасами вугілля на Донбасі.

Посольство продовжує роботу з американськими партнерами для забезпечення більшої енергетичної безпеки нашої країни, підвищення стабільності функціонування енергетичного сектору, а також сприяння притоку іноземних інвестицій в українську економіку.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ