Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Документація на ремонт даху музею Пінзеля практично готова, але за неї досі не розрахувались, – «Укрзахідпроектреставрація»

Проектно-кошторисну документацію на ремонт даху музею Пінзеля у Львові передадуть в управління капітального будівництва Львівської міської ради вже наступного тижня. Її вартість – 97 тис. грн, втім, на неї досі не виділено ні копійки. Про це сьогодні, 26 липня, у коментарі «Гал-інфо» повідомила керівник архітектурної майстерні № 3 інституту «Укрзахідпроектреставрація», лауреат Державної премії в галузі архітектури Лідія Горницька.

Нагадаємо, саме «Укрзахідпроектреставрація» займається розробкою цієї документації. Як раніше пояснювала директор Львівської галереї мистецтв Лариса Возницька-Разінкова, держава вже виділила 7 млн грн на ремонт даху. Втім, за її словами, документація на це досі не готова.

Своєю чергою Лідія Горницька зауважила, що виготовлення проектно-кошторисної документації є дуже відповідальною роботою. Замовник, каже вона, не забезпечив належних умов для дослідження даху: там були цілі хмари голубів.

За її словами, після того, як кошторис подадуть до ЛМР, замовник має провести тендерну процедуру.

Як пояснила архітектор, на розробку документації щодо проведення робіт в музеї Пінзеля є два замовники – управління капітального будівництва Львівської міської ради та облдержадміністрації. За міською радою, каже  Лідія Горницька, закріплена документація даху, за облдержадміністрацією – фасад та дзвіниця.

Вона також зауважила,  що угода про розробку кошторису була підписана лише з містом: з УКБ ЛОДА такої домовленості ще нема, вона на розгляді.

«Півтора місяці тому  провели нараду. Ми виступали з пропозицією звести все в єдине ціле, щоби був один замовник, але до неї не прислухались», – зазначила Лідія Горницька.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ