Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дунас під омофором Лазебної продовжує тендерні ігри в Prozorro

Інформаційна агенція Гал-інфо неодноразово звертала увагу на специфічні закупівлі, які проводить Державна реабілітаційна установа “Галичина”, але схоже, що при підтримці міністерки соцполітики України в установі не планують змін.

Лише за один день, 29 вересня, директор ДРУЦКРОІ “Галичина” Григорій  Дунас уклав 11 договорів на неконкурентних умовах з “улюбленим постачальником” установи ФОП Клок Андрій на загальну суму 250 тисяч гривень. За звичною процедурою закупівля продуктів харчування була подрібнена на маленькі суми й здійснена без тендеру.

За даними інформаційної системи Youcontrol, ФОП Клок А.В. на закупівлях для "Галичини" отримав договорів на 5 548 786 грн (з них у 2021 - 1 779 686 грн).

Його брат ФОП Клок Р.В., який також спеціалізується на ексклюзивних закупівлях для реабілітаційної установи “Галичина” отримав договорів на 5 133 438 грн (з них у 2021 - 1 669 351 грн).

Детальніше про “улюблених постачальників” підприємства читайте в матеріалі Гал-інфо: “Реабілітаційна установа “Галичина” закуповує продукти у власників футбольного клубу”.

Після перших публікацій ДРУЦКРОІ “Галичина” провела таки ряд конкурентних закупівель, про які також писало Гал-інфо. В результаті чого серед постачальників таки з’явились інші компанії. Але схоже, що керівництво держустанови це чомусь не влаштувало і вони повернулись до звичної процедури дрібних закупівель без проведення тендерів.

Принагідно звернемо увагу на те, що постійно діючий тендерний комітет Установи, який мав би понести відповідальність за організацію та проведення сумнівних закупівель, та  головою якого є Борис Татарінов,  було створено ще 16  років тому -  згідно наказу Григорія Дунаса від 03 червня 2005 року.

Йдеться про період, коли  Державна реабілітаційна установа "Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю "Галичина" мала іншу назву - Міжрегіональний центр соціально-трудової, професійної та медичної реабілітації інвалідів. 

Наказом директора ДРУЦКРОІ «Галичина» Григорія Дунаса від 07 серпня 2020 року було затверджено новий склад названого постійно діючого тендерного комітету – з  тим самим головою: Борисом Татаріновим.

Водночас вельми показовим є те, що даний тендерний комітет у своїй діяльності досі керується Положенням «про постійний тендерний комітет Міжрегіонального центру соціально-трудової, професійної та медичної реабілітації інвалідів для здійснення закупівель товарів, робіт та послуг у межах кошторисних призначень», що датовано 08.06.2005 року. Це за обставини, що законодавчі норми в сфері публічних закупівель «з того часу» неодноразово змінювались. 

Прес-конференція з питань зайнятості осіб з інвалідністю. Фото: Гал-інфо

Редакція Гал-інфо неодноразово звертала увагу на діяльність цієї державної установи, проте як ми повідомляли раніше Міністр соціальної політики України Марина Лазебна, яка нещодавно здійснила робочу поїздку до Львівської області залишилася задоволена діяльністю директора установи Дунаса Григорія, та продовжила термін дії його контракту  по 11 серпня 2024 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ