Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Реабілітаційна установа “Галичина” закуповує продукти у власників футбольного клубу

Сьогодні, 19 липня, Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю “Галичина” опублікував в системі електронних закупівель Prozorro інформацію про набір закупівель проведених без використання електронної системи.

Як стало відомо з оприлюдненої інформації всі закупівлі були здійснені на одну і ту ж суму (49 950,00 грн) з одним і тим самим постачальником - ФОП Клок А.В. Гал-інфо вирішило дослідити ці та попередні закупівлі державної установи.

Державний реабілітаційний “Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю “Галичина” зареєстрований в Єдиному Державному Реєстрі як установа, що здійснює комплекс реабілітаційних заходів, спрямованих на створення умов для всебічного розвитку осіб з інвалідністю, які досягли повноліття та засвоєння ними знань, умінь і навичок.

За інформацією доступною у відкритих джерелах, дана установа з 2016 року оголосила 461 закупівлю, з них успішно провела 441 та підписала договори на суму 118.34 млн грн.

Найбільша сума коштів, які витратила установа стало завершення будівництва реабілітаційного комплексу на 300 місць. Виконавцем став ТОВ "Роксіс груп" отримавши 86,5 млн гривень. Проте найбільше закупівель було здійснено з метою постачання різного роду продуктів, основними постачальниками в яких фігурують двоє фізичних осіб Клок Андрій Володимирович та Клок Ростислав Володимирович.

Як з'ясували журналісти Гал-інфо, ФОП Клок Андрій Володимирович брав участь лише у тендерах Державної реабілітаційної установи “Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю “Галичина”. Загалом за період з 2017 року він став учасником та переміг у 81 тендері на загальну суму майже 5 мільйонів гривень, практично всі закупівлі були проведені по безконкурентних процедурах. Лише за 2021 рік Державна реабілітаційна установа встигла підписати з паном Андрієм понад 30 контрактів на більш як один мільйон гривень.

Однак, якщо розібратись детальніше та проаналізувати усі оголошення на тендерну закупівлю від Державної реабілітаційної установи “Центр комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю “Галичина”, можна побачити, що більшість тендерів, які оголошує установа за типом процедури є неконкурентними, а отже Клок Андрій був одним виконавцем та не мав суперників.

Також частим виконавцем з тою ж ціллю постачання продуктів є його брат Клок Ростислав Володимирович, який отримав 43 підписані договори на майже 3 млн гривень. В нього були й інші замовники, яким він постачав товари до 2019 року, серед  них КНП "Городоцька центральна лікарня" Городоцької міської ради Львівської області, яка заключила з ним 29 договорів на суму 1,5 мільйона гривень та Комунальний заклад Львівської обласної ради "Тулиголівська туберкульозна лікарня Городоцького району Львівської області з 3 договорами з загальною сумою понад 44 тисячі гривень. 

Клок А.В. та Клок Р.В. є співзасновниками ТОВ виробничо-господарського підприємства “Побутсервіс” разом зі своїм батьком Клоком Володимиром Йосиповичем, який також є засновником городоцького футбольного клубу “Колос”.

Редакція Гал-інфо вирішила надіслати інформаційний запит до директора державного реабілітаційного “Центру комплексної реабілітації для осіб з інвалідністю “Галичина” Дунаса Григорія з проханням надати детальну документацію про закупівлі продуктів харчування з перерахованими вище підприємцями.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ