Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дві компанії обрали ділянки, де планують збудувати сміттєпереробні заводи

З метою запровадження повноцінної системи сортування в області, Львівська ОДА закупила три повноцінні сучасні сортувальні лінії. Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

"Стартуємо із питання сортування у Львівській області. Відтак, ми вже закупили три сортувальні лінії, що будуть встановлені на трьох полігонах області", - повідомив під час брифінгу директор департаменту розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА Назарій Романчук.

Відтак, сортувальні лінії знаходитимуться у Дрогобичі, Самборі та Новояворівську.

"Із січня найбрав чинності закон щодо заборони захоронення неперероблених відходів. Кожне підприємство, яке приймає сміття, має його сортувати. Плануємо цього року закупити ще 5 ліній сортування, тож маємо надію, що через три роки Лвівщина буде мати на всіх полігонах сортувальні лінії, що дасть можливість максимально відсортовувати сміття", - зазначив начальник Державної екологічної інспекції у Львівській області Микола Маланич.

Повноцінно запрацює система вже навесні. 

"Окрім того, ми розробили Стратегію управління відходами до 2030 року, у межах якої передбачення функціонування 7 регіональних полігонів, що будуть безпечні для середовища. Планується будівництво 4 сучасних комплексів із утилізації сміття, вже 2 інвестори визначились з земельними ділянками, одна в Дрогобицькому, а інша - у Миколаївському районі. Найближчим часом буде оголошено про громадські обговорення, щоб дати можливість інвестору розпочати розробку проектно-кошторисної документаці, що триватиме майже 6 місяців. Тож до кінця року маємо намір почати будівництво", - додав Назарій Романчук.

Зазначимо, що з метою зменшення кількості сміття, яке захоронюють на полігонах, у Львові відновили систему роздільного збору твердих побутових відходів.  Перевізники встановили додаткові контейнерні майданчики для збору пластику, паперу та скла. 

Додамо, що за інформацією ZAXID.NET,  компанія «ІЕК» будуватиме завод у Дрогобицькому районі, а ТзОВ «Вейст Менеджмент Систем» - у Миколаївському районі.  При цьому завод від «ІЕК», передбачає термічну обробку відходів, а завод від ТзОВ «Вейст Менеджмент Систем» матиме технологію біосушіння для виробництва РДФ-палива.

Зокрема у Дрогобицькому районі для будівництва заводу була запропонована ділянка у селі Брониця, а у Миколаївському районі – на території «Сірки».

Конкретної ділянки, де зводитиме сміттєпереробний завод компанія «Глассворк технолоджі», яка також перемогла на конкурсі, наразі не відомо.

Нагадаємо, що у 2017 році ЛОДА проводила конкурс з вибору інвесторів для будівництва сміттєпереробних заводів на Львівщині, відтак у області має з’явитись три сміттєпереробні заводи. Три компанії, що перемогли у конкурсі, обрали ще у травні 2017 року. Переможцям запропонували на вибір 17 ділянок для будівництва, однак інформації про вибір інвесторів донині не було. 

Окрім цього, Львівська міська рада має намір розпочати будівництво сміттєпереробного заводу на території очисних споруд «Львівводоканалу» вже у 2018 році.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ