Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дитсадок на Медової Печери за понад мільйон доларів реконструюватиме «своя» фірма

Йдеться про дошкільний навчальний заклад на вул. Медової Печери, 13 (розрахований на 130 дітей), тендер на реконструкцію якого був оголошений відділом освіти Сихівського та Личаківського районів управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради.

Згідно даних сайту zakupki.prom.ua, даний тендер двічі оголошувався в грудні 2019 року та двічі був відмінений через відсутність достатньої кількості учасників. Єдиним учасником тендеру обидва рази було лишень ТОВ «Проспер Вінд».

У результаті, враховуючи двократну відміну тендера через відсутність достатньої кількості учасників, відділом освіти Сихівського та Личаківського районів управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міськради була застосована переговорна процедуриа закупівлі (яка, як відомо, використовується замовником як виняток і відповідно до якої замовник укладає договір про закупівлю з учасником після проведення переговорів з одним або кількома учасниками).

Про що, зокрема, свідчить наявне у відкритих джерелах повідомлення «про намір украсти договір під час застосування переговорної процедури» від 27.12.2019 року, у якому, зокрема, зазначено відомості про проведення вiддiлом освiти Сихiвського та Личакiвського районiв управлiння освiти департаменту гуманітарної політики Львівської міськради переговорів з Товариством з обмеженою відповідальністю «Проспер Вінд» та відомості про ціну зробленої пропозицiї: 28 407 272, 40 грн. ( двадцять вісім мiльйонiв чотириста ciм тисяч двiстi сiмдесят двi гривнi 40 коп.) з ПДВ.

Найцікавіше полягає не лише в тому, що на такий привабливий тендер не знайшлося достатньої кількості учасників й у результаті зголосилося тільки ТОВ «Проспер Вінд». Не менш цікавим є інше. За «випадковим» збігом обставин ТОВ «Проспер Вінд» виявилося для Львівської міської ради «не чужою» фірмою. Що підтверджує низка інших тендерних перемог. Звернемо увагу лише на деякі з них (на ті, що передували тендеру на реконструкцію дитячого садка на вул. Медової Печери).

В жовтні 2019 року ТОВ «Проспер Вінд» перемогло в тендері щодо «капітального ремонту частини підвальних приміщень будівлі центру ім. О. Довженка за адресою проспект Червоної Калини, 81» (вартість цієї закупівлі - 2 056 930,41 грн.). Його замовником було ЛКП «Культурно-освітній центр імені О. Довженка», підпорядковане Управлінню культури департаменту розвитку Львівської міської ради. Окрім ТОВ «Проспер Вінд», на даний тендер зголосилися ще двоє учасників, яких у подальшому було дискваліфіковано.

У цьому ж місяці ТОВ «Проспер Вінд» перемогло в тендері щодо капітального ремонту спортивного майданчика у Львівській державній комунальній середній загальноосвітній школі № 3 на вул. С. Бандери, 11, засновником якої ж Львівська міська рада. Вартість даної закупівлі - 1 462 820,40 грн.

Згідно із даними реєстрів, ТОВ «Проспер Вінд» було зареєстровано 18.09.1995 року. Фірмою володіють Галина Суховолець, Світлана Цікалишин і Лілія Дмитришин. Керівником ТОВ «Проспер Вінд» є Роман Суховолець.

Віктор Корнієнко

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ