Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Екологічна прокуратура заявила позови про відшкодування майже 2 млн грн за незаконну рубку лісу

Екологічна прокуратура заявила позови про відшкодування майже 2 млн грн за незаконну рубку лісу. Про це повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

За позовами прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури Львівської обласної прокуратури судом відкрито провадження до лісогосподарського підприємства. Прокурори вимагають відшкодувати збитки, завдані навколишньому природньому середовищу.

Підставами позовних вимог прокурорів стало незаконне вирубування 133 дерев у межах Бендюзького лісництва адміністративних меж Сокальської та Радехівської територіальної громади. Орієнтовна вартість завданої шкоди становить близько 2 млн грн.

Відповідно до ст. 69 Лісового кодексу України спеціальне використання лісових ресурсів на виділеній лісовій ділянці проводиться за спеціальним дозволом – лісорубним квитком.

Відповідно до чинного законодавства, постійний лісокористувач повинен забезпечувати охорону і захист лісових насаджень. Відповідно, саме постійний лісокористувач несе відповідальність за незаконне вирубування дерев, здійснене третіми невстановленими особами.

Реагуючи на порушення, прокуратура звернулась до суду з відповідним позовами.

Довідково зазначимо, що за фактом незаконної порубки лісу у суді триває розгляд кримінального провадження.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ