Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Експерти назвали найпопулярніші смартфони в світі

Аналітики Canalys опублікували п'ятірку найпопулярніших в світі смартфонів в третьому кварталі 2017 року. Найпопулярнішою моделлю смартфона в цей період став iPhone 7, повідомляється на сайті Canalys.

Apple за третій квартал 2017 року реалізувала 13 млн штук "сімок". На другому місці, з відривом майже вдвічі, знаходиться iPhone 6s з поставками в розмірі 7,9 млн. За ним йдуть бюджетні Samsung Galaxy J2 Prime і Oppo A57, а також Oppo R11 з поставками по 7,8 млн і 7,2 млн, відповідно. Також наголошується, що нова модель Apple iPhone 8, яка вийшла в середині вересня, не зуміла пройти в топ-5.

"Відвантаження старих пристроїв, таких як iPhone 6с і SE, виросли в кварталі. Продажі iPhone 7 також сильно виросли після зниження цін у вересні. Apple виріс в третьому кварталі, але йому допомогли саме ці старі, більш дешеві моделі. Це нова стратегія для Apple", - відзначає аналітик Бен Стантон.

В цілому поставки смартфонів Apple збільшилися на 2,6% в річному обчисленні, а ринкова частка компанії склала 12,4%, після чого компанія залишилася другим за величиною постачальником комунікаторів після Samsung.

Південнокорейська компанія, в свою чергу, наростила відвантаження на 8,2%, до 82,8 млн одиниць, чому сприяв попит на апарати сімейства J і реліз нових флагманських моделей Galaxy Note 8.

Раніше НВ повідомляло, що аналітики з AppBrain з'ясували, який смартфон на базі Android користується найбільшою популярністю. Виявилося, що в більшості країн лідирують різні моделі Samsung. А ось Україна - виняток. У нашій країні найпопулярнішим виявився смартфон m3 note від бренду Meizu.

НВ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ