Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Фарба з корупційним присмаком

Приватному підприємству "ВКВ-Сервіс", яке останнім часом регулярно вигравало тендери, що замовлялись структурними підрозділами Львівської міськради, знову «пощастило».

Обійшовши «конкурентів», фірма нещодавно двічі перемогла у відкритих торгах щодо закупівель послуг з фарбування елементів благоустрою. Надаватимуться вони будуть на території Галицького та Залізничного районів м. Львова – на загальну суму 510 тис. грн.

Аукціони щодо закупівель послуг з фарбування елементів благоустрою на території Галицького та Залізничного районів м. Львова (організаторами яких були: Галицька районна адміністрація Львівської міської ради та Залізнична райадміністрація) відбулися майже одночасно – 17 та 18 лютого цього року.

Водночас дані відкриті торги схожі не лише цим. Найцікавіше в іншому – в одним і тих самих їхніх учасниках. Окрім ПП "ВКВ-Сервіс", і у першому, і у другому тендері участь взяли ще дві фірми - ТОВ "Діан Груп" та ТОВ "Укрпромбудмеханізація", що виглядає як можлива змова між учасниками та замовниками.

Під час аукціону щодо послуг з фарбування елементів благоустрою на території Залізничного району ПП "ВКВ-Сервіс" було визначено переможцем із пропозицію на суму 200 тис. грн. Пропозиції ТОВ "Діан Груп" (249,9 тис. грн.) та ТОВ "Укрпромбудмеханізація" (303,6 тис. грн.) не розглядалися.

На відкритих торгах, які стосувалися благоустрою території Галицького району, ПП "ВКВ-Сервіс" перемогло із пропозицією 310 тис. грн. ТОВ "Укрпромбудмеханізація" (із пропозицією 309,5 тис. грн.) було дискваліфіковано. Пропозиція ТОВ "Діан Груп" (489,5 тис. грн.) не розглядалася.

Загалом, за наявною у відкритих джерелах інформацією, ПП "ВКВ-Сервіс" під час проведення тендерів «зустрічалося» із ТОВ "Укрпромбудмеханізація" вісім разів. Стільки само разів конкурентом ПП "ВКВ-Сервіс" під час держзакупівель виступало ТОВ "Діан Груп".

За даними баз державних закупівель, упродовж червня 2016 року-березня 2020 року ПП "ВКВ-Сервіс загалом уклало 47 угод на сумму 7,3 млн грн. Значну частину з них складають договори з Галицькою райадміністрацією Львівської міськради, департаментом містобудування, Львівським комунальним підприємством "Львівелектротранс", відділом освіти Шевченківського та Залізничного районів управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської місьради.

За інформацією системи YouControl, ПП "ВКВ-Сервіс" (ЄДРПОУ 37362544) було створено у 2010 році. Основний вид його діяльності - виробництво електроосвітлювального обладнання. Керівником, засновником та бенефіціарним власником ПП "ВКВ-Сервіс" є Клименюк Дмитро Олександрович.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ