Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Фіктивний конкурс та сумнівне призначення керівництва ЛКП “Лев”

Вчора, заступниця міського голови Львова Ірина Маруняк представила результати другого конкурсного відбору на посаду директора ЛКП “Лев”.

Як зазначила Ірина Маруняк, враховуючи рівень і компетенцію учасників конкурсу, було визначено два переможці. Зокрема на посаду виконувача обов’язків директора ЛКП “Лев” було призначено Романа Добуша, а на посаду адміністратора комунального закладу призначили Вікторію Лозову.

Вікторія Лозова та Роман Добуш. Фото: ЛМР
Вікторія Лозова та Роман Добуш. Фото: ЛМР
1/1

Нагадаємо, конкурс на посаду директора ЛКП “Лев” було оголошено 7 липня, за результатами першого відбору переможця не було виявлено. Як повідомив голова першої конкурсної комісії Андрій Москаленко, на конкурс подалось 14 кандидатів. Для презентації своєї програми було відібрано 7 учасників. Однак за результатами засідання було прийнято рішення, щодо продовження конкурсу.

“Це був відбір за кількома етапами. На сайті Львівської міської ради були прописані чіткі вимоги. Було відібрано 7 кандидаток з якими було проведено зустріч і відбір. Після цього, наша експертна рада прийняла рішення, що ми продовжуємо відбирати кандидатів, тому, що жодна з кандидаток не відповідає на 100% тим вимогам які були прописані”, - повідомила керівниця управління персоналом Львівської міської ради Лілія Савич.

Новий конкурс було оголошено терміном на 2 тижні, однак згодом термін подачі документів ще раз продовжили до 22 серпня. Зазначимо, серед конкурсних вимог до кандидата були прописані:

  • Вища освіта (перевага надається економічній та/або медичній освіті (спеціальність «Ветеринарна медицина»).
  • Досвід роботи на керівній посаді/управління проєктами не менше 3 років.
  • Досвід написання та реалізації грантів, залучення донорів, співпраці із зоозахисними організаціями.
  • Бути учасником напрямку гуманного поводження з тваринами та зоозахисту.
  • Знання чинного законодавства щодо захисту тварин. Проєктний менеджмент, управління фінансами, побудова позитивного особистого бренду.
  • Знання та досвід роботи з різними інформаційними системами.
  • Володіння навичками просунутого користувача пакетом Microsoft Office або супутнім програмним забезпеченням.
  • Активне користування соціальними мережами.
  • Англійська мова на рівні не нижче В2.
 

Під час другого конкурсного відбору учасники також мали змогу в режимі онлайн представити свої програми.

Як зокрема повідомив під час конкурсу Роман Добуш, він хоче очолити ЛКП “Лев”, щоб “вивести його на відповідний новий рівень. Адже комунальне підприємство, це не тільки стерилізаційний та ветеринарний центр, а й центр, який буде проводити агітроботу інформаційного характеру.

“Всі негаразди, що відбувається з тваринами - це через недотримання ветеринарних законів про тварин власниками тварин. І тут потрібно найбільше уваги”, - зазначив Роман Добуш.

Він також додав, що якби вигул тварин проводили в намордниках і на повідках, то в місті не було б випадків отруєння собак. Цією заявою Роман Добуш продемонстрував, як мінімум повне незнання чинних нормативних та законодавчих документів. Адже у Львові давно скасована вимога вигулу собак в намордниках. А як кваліфікований ветеринар він повинен знати, що отруєння собак може відбуватись і через органи дихання, тобто наявність намордника не убезпечує від отруєння. Також він заявив, що ніде в Європі не бачив вигулу собак без повідка і намордника, що є абсолютною неправдою, в більшості країн Європи немає жорстких вимог наявності намордників при вигулі собак.

У своїй програмі з 3-х слайдів, Роман Добуш, як кваліфікований спеціаліст з дезінсекції, дезінфекції та дератизації, запропонував перенести цей досвід з метою заробляння коштів і в ЛКП “Лев” (нагадаємо, пан Роман до цього очолював комунальне підприємство ЛОР "Профілактична дезінфекція", а до того працював ветеринарним лікарем на ринку “Добробут” і у в.ч. #55489 - ред). Жодних інших конкретних планів розвитку підприємства та виводу його з кризи він не представив. Загалом пропонуємо нашим читачам подивитись самостійно його виступ з 2 год 20 хв. Або його презентації, яка подана нижче.

1/3

“Мені подобається ваше розуміння процесів, розуміння фінансування. Я б сказав, що ви дуже грамотний операційний працівник, менеджер, директор. Я відчуваю, що ви виведете з боргів підприємство”, - незрозуміло з чого виснував один з членів конкурсної комісії Олег Мацех.

Однак на уточнюючі питання про шляхи зменшення кількості бездомних тварин у Львові, Роман Добуш не зміг відповісти.

Вчора, 27 вересня, одразу після оголошення про своє призначення, Роман Добуш заявив, що основним його завданням на посаді є економія коштів.

Як повідомили джерела Гал-інфо, на призначенні Романа Добуша наполягав особисто Олег Мацех, через це остаточне рішення затягнулось більше чим на місяць. В результаті також було оголошено додатковий конкурс на посаду адміністратора з прилаштування тварин Центру адопції ЛКП “Лев”. І як компромісу призначення Добуша, одночасно було призначено адміністраторку ЛЕП “Лев” - зоозахисницю Вікторію Лозову. Яка також претендувала на посаду курівника, однак через відсутність вищої освіти не могла обійняти посаду директора.

Також журналісти Гал-інфо, з’ясували, що кандидатці яка мала найбільшу підтримку, як серед конкурсної комісії, так і серед громадськості, було відмовлено через її вимоги стосовно заробітної плати (в межах 50 тисяч гривень).

Журналісти Гал-інфо поспілкувались з новопризначеним керівником Романом Добушем, який повідомив, що володіє англійською мовою на рівні - “зі словником”, та не має досвіду з написання та реалізації грантів чи залучення донорів. Також журналістам не вдалось знайти його діяльності в соцмережах, як і підтвердження інших кваліфікаційних вимог. Роман Добуш заявив, що його призначення попри невідповідність конкурсним вимогам то однозначно відповідальність комісії.

“Але ці питання те все до керівників… до комісії…. комісія не одна була і я не один був. Так, що то таке діло. Я не можу давати оцінку комісії”, - зазначив Роман Добуш.

Стосовно команди з якою Роман Добуш планує працювати на підприємстві він повідомив, що наразі в нього нема команди й він саме займається вивченням питання та пошуком головного лікаря.

Також Роман Добуш заперечив свою причетність до фермерського господарства “Мшана”, яке спеціалізується на виробництві м'яса, оптовій торгівлі живими тваринами та роздрібній торгівлі м'ясом та м'ясними продуктами. Однак за даними YouControl ФГ “Мшана” (ЄДРПОУ 33465334) є працюючим підприємством засновником і підписантом якого досі є Добуш Роман.

“Вона давно не працює. Років 20-25. Абсолютно не маю туди відношення”, - повідомив Роман Добуш.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ