Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Філарет прокоментував зупинення перейменування УПЦ МП

Почесний патріарх Філарет заявив у зв'язку із рішенням про призупинення перейменування УПЦ МП, що українську судову систему потрібно реформувати. Про це він сказав в інтерв'ю Радіо Свобода.

 "У нас суди, на превеликий жаль, несправедливі. І тому я не впевнений, що це рішення є справедливим і на користь української держави, і українського народу. Наші суди треба реформувати, щоб вони були справедливими судами, а не прилаштовувалися до тих чи інших політичних сил. Я вірю в перемогу правди", – сказав патріарх.

22 квітня Окружний адміністративний суд Києва призупинив перейменування УПЦ МП. На думку суду, зараз перейменування може призвести до невиправданого втручання держави в сферу діяльності релігійної організації, як юридичної особи.

Верховна Рада 20 грудня 2018 року прийняла закон, який зобов'язує Українську православну церкву (Московського патріархату) протягом 4 місяців у своїй назві вказати приналежність до Російської православної церкви. Відповідний законопроект №5309 за основу і в цілому підтримали 240 народних депутатів.

22 грудня 2018 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон.

УПЦ МП відмовляється самостійно вносити зміни у свою назву.

Народний депутат, член комітету Верховної Ради з питань культури і духовності Віктор Єленський заявив, що Мінкульт України самостійно перейменує УПЦ МП у разі відмови останньої змінити свою назву.

НВ

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ