Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика  |  Cуспільство

Фірма сина депутата відремонтує освітлення на 23 вулицях Луцька

У Луцьку – великий ремонт. Розпочали реконструкцію вуличного освітлення на понад 20 вулицях міста за понад 12 мільйонів гривень. Підрядником на тендерах обрали луцьку фірму, яка близька до депутата міської ради від партії «Укроп» Олександра Волинця.
На фото: депутат Луцької міської ради Олександр Волинець (зліва вгорі), син депутата, засновник компанії «ВО Інженірінг» Олександр Волинець та начальник Департаменту житлово-комунального господарства Луцької міської ради Микола Осіюк (справа).

Майже всі закупівлі робіт провели за спрощеною процедурою, а потенційні учасники закупівель скаржаться на дискримінаційні вимоги в конкурсній документації.

Реконструкція освітлення охопила понад 20 вулиць міста – як великих, так і невеличких. До прикладу, Львівська, Соборності, Відродження, Потебні, Карпенка-Карого, Коперника, Шопена та інші. У рамках реконструкції на вулицях міста планують замінити ліхтарі на світлодіодні, а також обладнання до них.  

Впродовж червня-липня Департамент житлово-комунального господарства оголосив у системі Prozorro двадцять три  закупівлі робіт із реконструкції освітлення на суму 12 мільйонів 295 тисяч 794 гривні. У всіх закупівлях перемогла фірма сина депутата Луцької міської ради. А потенційні учасники скаржаться на дискримінаційні технічні вимоги.  

Зокрема, у десяти закупівлях потенційний учасник – підприємиця із Києва Тетяна Севастьянова – вимагає змінити дискримінаційні вимоги у документації. 

Також, на думку скаржниці, вимагання висновку епідеміологічної експертизи, виданого не пізніше 1 січня 2020 року дискримінує усіх виробників обладнання, крім «Ватри» (виробник засобів освітлення – авт.). Аналогічні скарги підприємиця подає і в інших закупівлях. Проте, департамент ЖКГ відхиляє їх, вказуючи на те, що технічні вимоги не прив’язують учасників до конкретного виробника, а взяті як приклад із проектно-кошторисної документації. Через такі вимоги до світильників підприємиця не змагалася у жодній закупівлі, а говорити із журналістом про такі вимоги відмовилась. 

Проте, вдалося взяти участь і навіть стати переможцем у всіх закупівлях луцькій фірмі «ВО Інженірінг».

ТОВ «ВО Інженірінг» – не новачок у тендерах міськради. «Сила правди» нещодавно писала, як ця ж фірма виграла тендер на реконструкцію освітлення по вулиці Конякіна. 

Компанія належить сину депутата Луцької міської ради від правлячої партії «Укроп» Олександру Волинцю. Його батько, теж Олександр Волинець, вже багато років займається бізнесом у сфері електрообладнання і має приватне підприємство «Торговий дім «ВО Електрик». 

І фірма батька, і фірма сина зареєстровані у Луцьку за однією адресою – вулиця Фабрична 3.

Варто зазначити, що «ВО Інженірінг» і раніше працював із Департаментом житлово-комунального господарства, виконуючи підряди із електромонтажних робіт. Тож перемога у ще 20 конкурсах не виглядає випадковою. 

В Департаменті житлово-комунального господарства все пояснюють виключно відповідністю поданої документації. А дискримінаційні вимоги – це неправда, – стверджує начальник департаменту Микола Осіюк. 

Детальніше можна прочитати в матеріалі Центрe журналістських розслідувань "Сила правди".

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ