Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Фракція БПП у Львівській міськраді дала перший звіт

Сьогодні, 24 листопада, відбулася звітна прес-конференція фракції «Блок Петра Порошенка «Солідарність» за рік діяльності у Львівській міській раді. Фракція, яка складається із 10 депутатів та є другою за величиною у Львівській міськраді, розповіла про свою роботу та досягнення. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

Як зазначив голова фракції БПП «Солідарність» у Львівській міськраді Петро Адамик, у Львові працює вісім громадських приймалень, де депутати, юристи та економісти надають консультації мешканцям.

За його словами, за рік роботи фракція підготувала 483 звернення та запити, надано 1114 матеріальних допомог мешканцям Львова. Також з ініціативи фракції підготовано три ухвали.

Серед здобутків фракції Петро Адамик виділив позицію депутатів по забудовах спортивних майданчиків у Львові.

«Нам вдалося унеможливити забудову спортивних майданчиків у Львові. Насправді ми б нічого не змогли зробити, якби з нами не працювали інші депутати. Ми завжди говорили, що хочемо забрати політику зі стін Львівської міської ради. Тут мають вирішуватись в першу чергу господарські питання», - сказав  Петро Адамик.

Він наголосив, що задоволений якістю та кількістю проведених комісій.

«Комісії, де головують наші депутати, так звані «корупційні» за минулих каденцій, - земельна та інженерна, змінили принципи роботи. Більше нема питань, які з незрозумілих причин лежать у шухлядах і не розглядаються, нема тих, які підвисають у повітрі без пояснень. Тепер громадяни отримують відповідь і можуть або виходити з цим на сесію, або ж виправляти неточності і працювати далі», - сказав Адамик.

Додамо, що комісію з питань землекористування очолює депутат від БПП Ю.Моравецький, а комісію інженерного господарства, транспорту, зв’язку та житлової політики – О. Доскіч.

За словами Петра Адамика, зараз сесія Львівської міської ради відбуватиметься рідше, а головний акцент - на роботу в комісіях.

«Через те, що депутати є фактично волонтерами і їхня робота не оплачується, ми зробили сесійні засідання рідше. Серед депутатів багато зайнятих людей. Більше уваги буде приділятися роботі в комісіях, які відбуваються відкрито та публічно. Усі дебати, які є в сесійній залі, – це проблема непоінформованості громади і депутатів з питань порядку денного. Це потрібно виправляти. Дискусія має відбуватися на комісіях, а не в сесійній залі», - сказав Петро Адамик.

Петро Адамик також розповів про відвідуваність депутатів сесійних засідань. На усіх 19 засіданнях були чотири депутати від фракції: С. Івах, У. Пак, В. Ропяк, Ю. Муравецький. Найнижча  відвідуваність у депутата Григорія Козловського. Він відвідав лише 11 засідань сесії.

Голова фракції Петро Адамик відвідав 17 засідань з 19, які відбулися.

Серед позитивних досягнень в сфері економіки депутати від БПП зазначають вжиті заходи зі збереження і збільшення робочих місць у Львові, нормативне врегулювання процедури розміщення пересувних тимчасових споруд, нормативне врегулювання процедури розміщення літніх майданчиків у Львові, врегулювання процедури розміщення атракціонів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ