Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

"Газпром" не будуватиме газопровід через Керченську протоку до Криму

"Газпром" не буде будувати газопровід через Керченську протоку до Криму, заявив заступник голови Міненерго РФ Кирило Молодцов. Інформація про небажання газового гіганта вступати в проект курсувала і раніше, але вперше була підтверджена офіційно, пише Коммерсант.

"У компанії і так багато політичних ризиків, щоб створювати собі нові проблеми з Європою", - говорять джерела газети. За їх словами, великі російські компанії досі обережно ставляться до роботи в Криму, оскільки це може негативно вплинути на їхню репутацію. 

У інвестпрограмі "Газпрому" на 2015 рік передбачені інвестиції в розвиток газових мереж Кубані для подачі газу в кримський газопровід, але не на саму трубу.

Водночас компанія може профінансувати будівництво: прокладатиме труби якась профільна організація, а власником, швидше за все, буде кримський "Чорноморнафтогаз".

Раніше повідомлялося, що будівництво газопроводу в Крим від компресорної станції "Російська" (тут буде початок і морської частини газопроводу "Турецький потік") має розпочатися в першій половині 2016 року, а завершитися - в 2018 році. Проект готує кримський інститут "Шельф". Довжина труби складе 135 кілометрів, а максимальна потужність - 4 млрд кубометрів на рік (поки споживання Криму - 2 млрд кубометрів). Вартість труби місцева влада оцінює в 20 млрд рублів (369 млн доларів).

ЦТС

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ