Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Голова Добрянської сільської ради "забув" задекларувати три земельні ділянки

Сільський голова Добрянської сільської ради Матвійців Любомир Михайлович не вказав у своїй електронній декларації за минулий рік відомості про три земельні ділянки, право власності на які набув 27.09.2019 року.

Про це свідчать відомості з вищеназваної декларації та інформація з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

В своїй електронній декларації за 2019 рік Любомир Матвійців відобразив відомості про три земельні ділянки та два житлові будинки. Йдеться про земельну ділянку загальною площею (м2): 1892 (дата набуття права: 11.03.2008) та земельну ділянку загальною площею (м2): 608 (дата набуття права: 11.03.2000), які знаходяться в с. Добряни Стрийського району та належать декларанту на праві власності.

Ще одна земельна ділянка в Добрянах загальною площею (м2): 1200 (дата набуття права якої - 18.10.2007) вказана в декларації як власність дружини Любомира Матвійціва – Матвійців Ірини Михайлівни.

Окрім земельних ділянок, на Любомира Матвійціва зареєстрований житловий будинок в Добрянах загальною площею (м2): 63.0 (дата набуття права якого -20.03.2019) та житловий будинок у цьому ж селі загальною площею (м2): 174,4 (дата набуття права: 13.11.2000).

Водночас в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно містяться відомості про те, що 27.09.2019 року Любомир Матвійців набув право власності на три земельні ділянки (площею: 0.9251 га, 0.1308 га та 0.0748 га). Підставою для державної реєстрації вказаних земельних ділянок стало розпорядження за номером 394, видане 23.10.2015 року Стрийською районною державною адміністрацією Львівської області.

Із відкритих джерел також відомо, що цільове призначення даних земельних ділянок, що знаходяться в Стрийському районі, - для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Про Любомира Матвійціва відомо, що сільським головою Добрянської сільської ради він обирався неодноразово (починаючи із 2006 року).

Згідно матеріалів Єдиного державного реєстру судових рішень, Любомир Матвійців неодноразово фігурував в кримінальних провадженнях. Одна з останніх справ була заведена в 2017 році за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 14 (готування до злочину) та ч.3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального Кодексу України.

Із матеріалів реєстру, зокрема, вбачається, що дане кримінальне провадження було відкрите слідчим управлінням ГУНП у Львівській області на підставі матеріалів з Управління служби безпеки у Львівській області, «з яких наявне те, що голова Добрянської сільської ради організував незаконний механізм вимагання та одержання неправомірної вигоди від невстановлених громадян України, за сприяння у вирішенні питань, щодо отримання земельних ділянок на території сільської ради, для здійснення підприємницької діяльності останніми».

Згідно статті 366-1 КК України, подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції» , або умисне неподання суб’єктом декларування зазначеної інформації караються штафом від двох тисяч п’ятисот до трьох тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від 15 до 240 годин, або позбавленням волі на строк до двох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Відповідальність за цією статтею за подання суб’єктом завідомо недостовірних відомостей у декларації стосовно майна або іншого об’єкта декларування, що має вартість, настає у випадку, якщо такі відомості відрізняються від достовірних на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ