Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Голова Офісу РЄ в Україні зустрівся з колективом Львівської філії Суспільного

Незалежний телеканал – не вигідний нікому, окрім глядача. Про це заявив голова Офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг на зустрічі з колективом Львівської філії Суспільного.

Як повідомили у НСТУ, у четвер, 29 березня, голова Офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг відвідав філію ПАТ НСТУ «Львівська регіональна дирекція» та зустрівся з її колективом.

«Рада Європи продовжує співпрацювати з українським Суспільним. Однією з потреб було збільшити нашу підтримку у регіонах. Тому, власне, я  - тут і готовий вислухати ваші пропозиції», — розпочав зустріч з колективом Мортен Енберг.

Під час зустрічі працівники ТРК Львів обговорили проблеми та виклики, що постали перед філією в процесі реформ.

Більшість з них пов’язані з недофінансуванням НСТУ. Це і застаріле ефірне радійне обладнання та телевізійна техніка, незадовільний стан приміщень телестудії, що потребують ремонтів, неймовірний холод у кабінетах взимку, потреба оновити транспортний парк філії тощо.

«В жахливих умовах створювати якісний продукт – складно. Ми хочемо, щоб кожен з нас працював на сучасній техніці, студії були обладнані усім необхідним, а журналісти мали можливість навчатися. Тому ми просимо сприяння Ради Європи в організації візитів донорів Суспільного на філію. Аби кожен з них на власні очі побачив - як тут, на місці, відбувається реформа. І, можливо,  виявив бажання долучитися до наших проектів», - пояснила т.в.о. менеджера філії Наталія Степанова.

«Мене дуже дивує те, що відбувається з фінансуванням Суспільного в Україні, - розповідає Мортен Енберг. -  Є Закон України, де чітко передбачені 0,2% для Суспільного мовника. Але тут це «не працює». Водночас, ми всі розуміємо, чому так сталось - йдуть вибори. Незалежний телеканал – не вигідний нікому, окрім глядача» - сказав Мортен Енберг.

Концепція Суспільного мовлення повністю виключає будь-які прояви «джинси» чи спроби політичного впливу на контент. Голова Офісу Ради Європи вбачає у цьому одну з ключових причин тотального недофінансування НСТУ,  адже така редакційна незалежність невигідна політикам.

Про альтернативну модель фінансування та європейський досвід у розбудові Суспільного мовлення,  а також про проекти Ради Європи в Україні Мортен Енберг розповість сьогодні, 30 березня, у програмі «ТЕМА ДНЯ: Львів» о 19:20 на ТРК Львів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ