Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Гончарук: Ми відстоюємо українські інтереси в перемовинах про транзит газу

У перемовинах щодо транзиту газу Уряд України відстоює інтереси України та вимагатиме довгострокового контракту. На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук під час ʺГодини запитань до Урядуʺ сьогодні у Верховній Раді, - інформують у прес-службі Секретаріату Кабміну.

ʺМи будемо вимагати довгострокового контракту,  а не на один рік. І ми будемо вимагати гарантій транзиту в достатній  кількості, щоб можна було обслуговувати газотранспортну системуʺ, – наголосив Олексій Гончарук.

За словами Глави Уряду, наразі тривають перемовини, щоб угода була підписана в максимально короткий термін. Проголосований вчора у Верховній Раді закон про анбалдлінг НАК ʺНафтогаз Україниʺ наближає Уряд до цієї мети.

ʺУ нас регулятор буде працювати за європейськими правилами. Це дає нам можливість апелювати до наших європейських партнерів, союзників і виступати спільною позицією на переговорахʺ, – зазначив Олексій Гончарук.

Водночас Прем'єр-міністр повідомив, що чіткої дати підписання угоди поки не визначено, оскільки ще тривають перемовини щодо умов такої угоди.

ʺМи, і ʺНафтогазʺ, і Уряд України, і за допомогою команди Президента, робимо все від нас залежне, щоби Угода була підписана якнайшвидшеʺ, – запевнив Прем’єр-міністр.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ