Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Гончарук заявив, що терміново вилітає на Полтавщину, куди евакуюють українців з Китаю

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що невідкладно вилітає на Полтавщину. В області, а саме в медичному центрі у селищі Нові Санжари, планують розмістити евакуйованих з Китаю українців та іноземців.
Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук терміново вилітає на Полтавщину, куди евакуюють українців з Китаю, 20 лютого 2020 рік Фото: Прем'єр Гончарук/Telegram

Прем’єр написав, що у Нових Санжарах розмістять оперативний штаб уряду, пише Громадське.

Нагадаємо, літак авіакомпанії SkyUp з евакуйованими з китайського міста Ухань українцями та іноземцями зранку 20 лютого приземлився у Харкові. На борту перебувають 45 українців та 27 іноземців, а також екіпаж та лікарі. Зазначається, що всі здорові та без симптомів коронавірусу.

З аеропорту евакуйованих на транспорті Державної служби з надзвичайних ситуацій та під охороною поліції відвезуть до медичного центру «Нові Санжари» на Полтавщині. Там вони пробудуть на обсервації 14 днів. Медичний центр буде повністю ізольований та переведений «на суворий режим бактеріологічної безпеки».

Утім жителі Нових Санжар вийшли на мітинг проти розміщення евакуйованих у їхньому медичному центрі. У протестувальників сталися сутички з поліцією. Правоохоронці закликали до спокою та встановили понад 10 найагресивніших людей, з якими провели роз'яснювальні бесіди.

За останніми даними, загальна кількість інфікованих китайським коронавірусом зросла до 75 725, більшість випадків зафіксували на материковому Китаї. Відомо про 2 128 летальних випадків, більшість із них на материковому Китаї. Водночас вилікувались 16 353 людей.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ