У Львові є унікальна пекарня «Горіховий дім». Тут поєднують соціальний аспект та бізнес. 40% від прибутку йде на розвиток соціального центру для жінок, які опинились у кризовій ситуації. Журналіст Гал-інфо також приєднався до доброї справи.
Отже, журналістці довірили спекти пісочне печиво та італійські хлібні палички гріссіні. Але про все за порядком.
У пекарні чисто, ба навіть стерильно. Працівники у спеціальних рукавичках та у шапочках. Випечене печиво зберігають при відповідній температурі - у спеціальних ємкостях.
Зроблено руками: Майстерня виробів з дерева
Насамперед потрібно підготувати всі інгредієнти, які чітко прописані у рецепті, кожен з котрих є особливим та перевіреним. Спеціальна машина замішує тісто. Опісля велику грудку тіста, обгорнуту у плівку, ставимо у холодильник та чекаємо до години. так технологія випічки пісочного печива. За словами пекарів, завдяки цьому тісто набуває специфічної структури.
Далі за допомогою окремого пристрою тісто розкачують до потрібної товщини. Наступний крок - ручна праця: вирізання форм із тіста, яке згодом перетвориться у смачне печиво.
Пекарі свою роботу дуже люблять та вкрай відповідально до неї ставляться, адже якість для «Горіхового дому» - головний пріоритет.
Випікають печиво у спеціальній печі. Вона має опцію додавання вологи, щоб кондитерські вироби не засушувались.
Зроблено руками: Ювелірні вироби
Готове печиво складають по коробках. Тепер воно готове до продажу.
Після візиту в «Горіховий дім» з'явилось велике бажання спекти щось смачненьке вдома.
Детальніше про Центр інтегральної опіки для жінок "Горіховий дім" читайте за посиланням.