Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Готелю на вул.Вороного не буде - рішення суду

Як стало відомо Гал-інфо, напередодні, у вівторок, 29 червня 2021 року, Восьмий апеляційний адміністративний суд, визнав протиправними та скасував рішення Виконавчого комітету Львівської міської ради від 23.03.2018 року № 310.

В даному ДПТ йшла мова "Про розроблення детального плану території, обмеженої вул. М. Вороного, вул. С. Руданського, вул. Ф. Ліста, вул. М. Коперника, пл. А. Міцкевича, пр. Т. Шевченка".

Суд також скасував рішення Виконавчого комітету Львівської міської ради від 06.07.2018 року № 720 "Про затвердження детального плану території, обмеженої вулицями М. Вороного, С. Руданського, вул. Ф.Ліста, вул. М.Коперника, пл. А.Міцкевича, пр. Т.Шевченка".

На вулиці Воронного у Львові побудують готель

Нагадаємо, з 2018 року триває протистояння Львівської міської ради і мешканців центральної частини міста за земельну ділянку на вулиці Вороного, яка передбачена в Генеральному плані під багаторівневий підземний паркінг, а також за земельну ділянку в дворовій частині будинку № 6 по вул. Ф.Ліста, яка передбачена як невелика прибудинкова територія. На першій комунальній земельній ділянці Львівська міська рада пропонує будувати готель на 7 поверхів замість паркінгу, а на другій - відновлювати пасаж Міколяша під офісні приміщення та торгові площі.

Конфлікт з міською радою почався під час обов’язкового громадського обговорення детального плану території, коли міські чиновники навіть не розглянули пропозицій мешканців прилеглих вулиць. Крім того, за відсутності у Галицькому районі Львова плану зонування, детальний план погодили рішенням виконкому, в той час, як закон передбачає лише затвердження на сесії міської ради. Порушення процедури стали приводом для звернення до суду. Протягом 4 років мешканці пройшли кілька судових інстанцій. У перших двох інстанціях Феміда підтримала їх позицію і визнала незаконність розроблення та погодження даного детального плану території. Однак Верховний суд повернув справу на повторний розгляд.

У січні 2020 року Львівський окружний адміністративний суд почав повторний розгляд справи, долучив як сторону у справі проти мешканців зацікавлену комерційну структуру ТзОВ «Ательєр» і прийняв рішення про те, що позивачі не мали права на позов, а їх право на безпечне життя і довкілля не порушено (https://reyestr.court.gov.ua/Review/945063090). Апеляцію судді Восьмого апеляційного адміністративного суду задовільнили повністю.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ