Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Гройсман: блокада змушує підприємства купувати вугілля в РФ

Блокада поставок вугілля з непідконтрольної частини Донбасу невигідна Україні, бо змушує українські підприємства закуповувати вугілля в Росії. Про це прем’єр-міністр України Володимир Гройсман сказав в інтерв'ю телеканалу "Настоящее время", повідомило Радіо Свобода.

"Я проводив велику зустріч із українськими металургами – це 17% промислового виробництва країни, 25% валютної виручки, це міцна сфера нашої економіки. І коли просто перекрили шлях до українських надр, сьогодні металурги говорять, що можна отримати потрібне їм вугілля з двох джерел: це або Америка, або Росія", – заявив він.

"Сьогодні блокада заганяє підприємства у те, щоб купувати вугілля в Росії", – сказав Гройсман.

Як повідомлялося, штаб блокади ОРДЛО відмовляється вести переговори із прем’єр-міністром.

Як відомо, 16 грудня 2016 року бійці добровольчих батальйонів заявили, що якщо протягом семи днів усі українські військовополонені не будуть звільнені терористами, добровольці почнуть тотальну блокаду окупованих територій.

26 грудня вони оголосили про початок блокади. Колишній в.о. начштабу батальйону "Айдар" Валентин Лихоліт пообіцяв не пропускати метал, вугілля, деревину та промислові партії алкоголю і сигарет.

25 січня 2017 року люди в камуфляжі –  "ветерани АТО" і окремі народні депутати – заблокували ділянку залізниці в Луганській області, поліція порушила справу за цим фактом.

Блокада призвела до дефіциту антрацитового вугілля – 15 лютого в Україні запроваджено надзвичайні заходи у сфері енергетики.

20 лютого Гройсман запропонував політичним силам, які пов'язані з блокадою ОРДЛО, знайти спільне вирішення проблеми шляхом переговорів.

25 лютого повідомлялося, що учасники блокади Донбасу відкрили новий редут в районі селища Новотроїцьке Донецької області.

1 березня штаб блокади ОРДЛО заявив про відкриття мобільного посту на трасі Курахове-Мар'їнка.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ