Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Гриценко має відповідати за зниження обороноздатності країни, - Саакашвілі

Гриценко має відповідати за зниження обороноздатності країни, - Саакашвілі.

Міхеїл Саакашвілі в ефірі програми «Джокери. Шлях у президенти»  на телеканалі ZIK, поставив під сумніви, що Анатолій Гриценко здатен бути президентом, а також завив, що екс-міністр оборони України відповідальний за зниження обороноздатності України.

«Зараз ми маємо декілька дуже небезпечних викликів і Україна потребує нового бачення. Чи здатний Анатолій Гриценко піднятись до рівня цього нового бачення – я поки що не переконаний. Тому що головна риса характеру, котра потрібна буде новому президенту України – це рішучість. З приводу рішучості цього кандидата у мене є свій сумнів (див. з 10 хв. відео – ред.) В грудні 2013 року я був на Майдані. Я знаю точно, що Гриценку пропонували очолити самооборону Майдану, але він відмовився…Було дуже небезпечно йти проти режиму Януковича…але в цей вирішальний час української історії, уникнути … відповідальності, відмовитись від неї і зникати на багато днів – це було неправильно. І коли буде вирішуватись доля країни, треба про це пам’ятати» - заявив Міхеїл Саакашвілі (див з 11.35 хв відео).

«Джокери» також нагадали, що у жовтні 2014 року ГПУ розпочала перевірку діяльності всіх міністрів оборони України, починаючи з 2000 року. У поле зору прокуратури потрапив і Анатолій Гриценко. «Перебуваючи на посаді міністра оборони у період з 2005 до 2007 року, Гриценко продав найбільшу кількість військового майна - у результаті Україна стала слабкою та опинилася  2014-ого року у скрутному безпековому становищі, що і призвело до російської агресії», - стверджують в програмі Саакашвілі на телеканалі ZIK.

«В 90-ті роки…я вже боявся що, Росія нападе на Грузію. Але щодо України я був спокійний, бо я дивився на дуже потужну військову інфраструктуру країни, і був абсолютно переконаний, що Росія ніколи цього не зробить проти України. Але пройшов час і ця військова інфраструктура України була методично знищена. І немає жодного міністра оборони України, котрий ніс, як мінімум політичну відповідальність за знищення цього міцного потенціалу української армії. Нажаль, пан Гриценко був одним з таких міністрів» - вважає екс-президент Грузії (див з 19.10 хв. відео).

Також журналісти ZIK зясували, що Анатолій Гриценко подавав в офіційних біографіях некоректну інформацію щодо вищої військової освіти в Академії збройних сил в 1995 році. Начальник Національної академії оборони України імені Івана Черняховського Анатолій Сиротенко, офіційним листом підтвердив журналістам, що Анатолій Гриценко не закінчував факультет, а відвідував лише курси підвищення кваліфікації.

В програмі «Джокери. Шлях у президенти» також натякнули про ймовірне фінансування виборчої кампанії Анатолія Гриценка Віктором Пінчуком, Сергієм Льовочкіним та Олександром Третьяковим. І звернули увагу, що екс голова Адміністрації президента Віктора Януковича, Льовочкін раптово почав робити «політичні реверанси» політику, називаючи його одним із лідерів виборчої гонки (див. 20-22 хв відео)

Анатолій Гриценко різко відреагував на появу програми в ефірі телеканалу ZIK на власній сторінці у мережі Facebook, звинувативши Саакашвілі у співпраці з Порошенко.

Раніше, оцінюючи майбутні президентські вибори в Україні Саакашвілі називав потенційних кандидатів «лайном» та призивав виборців позбавитись старого політичного класу, натякаючи, що в цьому переліку є і Гриценко. Політик в свою чергу пояснював причину конфлікту тим фактом, що Саакашвілі не «відчуває країну».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ