Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Саакашвілі знову оголосив голодування на знак протесту

Колишній президент Грузії, громадянин України Міхеіл Саакашвілі 21 лютого оголосив про безстрокове голодування на знак протесту проти дій грузинської влади, які, за його словами, не надають йому належної медичної допомоги.

Про це інформує Суспільне з посиланням на видання "Грузия Online".

"Це голодування - реакція на те, як поводиться режим зі мною і нашим народом. Моє здоров'я має далеко не першочергове значення... Я йду на це. Нехай усі побачать, що означає любов до батьківщини, нехай усі побачать, що означає ставити вище свою країну", - цитує видання слова Саакашвілі.

Суд наразі розглядає справу про нібито незаконний розгін мітингу опозиції в Грузії у 2007 році. Там експрезидент фігурує у статусі обвинуваченого.

Саакашвілі також згадав, що його влада у 2008 році "врятувала Грузію" і саме тому, за його словами, він зараз перебуває на лаві підсудних.

"Ви бачите, що відбувається в Україні. І якщо хтось дурний чи безсовісний сьогодні думає, що війну розпочали ми, я думаю, вони мають добряче подивитись на Україну. Ми не розпочинали війну. Ми врятували Грузію, і за це мене тепер карають. Зокрема за завданням Путіна, чинного режиму та мафіозного клану усвідомлено здійснюється моя інвалідизація та вбивство", - заявив він.

Це вже друга заява Саакашвілі про голодування. Із жовтня по листопад 2021 року політик голодував на знак протесту проти умов тримання у в'язниці міста Руставі, куди його доправили одразу по прибутті на батьківщину.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ