Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

iPhone 13 pro Max vs iPhone 14 Pro Max: чи варто чекати на новинку?

Кожного року фанати Apple з нетерпінням чекають виходу нової лінійки телефонів. У 2022 році старт продажів новинок планується на середину вересня.

Тому на сьогоднішній день одним із найкращих телефонів вважається модель 2021 року – iPhone 13 Pro Max. Вона отримала чудові характеристики, високу продуктивність та якісні камери. Зрозуміло, що розробники будуть намагатись вдосконалити новинки, і iPhone 14 Pro Max матиме ще кращі показники. Тільки от питання, чи варто чекати на вихід нової моделі, чи краще придбати минулорічну iPhone 13 Pro Max? Порівняємо обидва телефони.

Продуктивність

iPhone 13 Pro Max отримав чіп А15 Bionic, який показує чудову продуктивність, особливо в поєднанні із графічним процесором. У новинці iPhone 14 Pro Max очікується новіший чіп – А16 Bionic. Оперативної пам’яті в обох пристроях однаковий обсяг – 6 Гб, тільки Айфон 14 Про Макс підтримуватиме новий тип LPDDR5. Щодо операційної системи, то iPhone 14 Pro Max відразу буде із iOS 16, до якої в той самий час оновиться й iPhone 13 Pro Max. Обидва смартфони будуть підтримуватись компанією 5-6 років, як завжди, тому за це не варто хвилюватись.

Камера

Усі телефони бренду Apple славились якістю камери. Тому компанія кожного року намагається її вдосконалити. iPhone 13 Pro Max робить чудові знімки і має одну дуже важливу та особливу функцію – кінематографічний режим. Він дозволяє розмивати фон на відео, при цьому тримати фокус навіть під час руху. Здається, що сюжет знімається на професійне обладнання. Очевидно, що новинка також отримає цей режим, можливо, навіть трохи покращений. Очікується, що камера завдяки оновленому модулю буде поглинати ще краще світло, передавати відтінки та відтворювати відео в вищій якості.   

Якими будуть модулі камери?

  • Основна в iPhone 13 Pro Max – 12 Мп, в iPhone 14 Pro Max – 48 Мп.

  • 0,5 кратна камера – в обох моделях 12 Мп, f/0,8.

  • 3 кратна камера – в обох моделях 12 Мп, f/2,8.

Батарея

Телефон 13 Pro Max отримав дуже гарні показники часу автономної роботи. Вони були досягнуті за рахунок ємності батареї. Вона має 4352 мА*ч, а зарядний пристрій потужністю 27 Вт здатний відновити акумулятор за дві години. Про батарею в iPhone 14 Pro Max поки що немає інформації, але очікується, що вона буде мати ще кращу автономність. До речі, обидві моделі підтримують безпровідну магнітну зарядку, тільки в Айфон 14 вона буде значно швидше заряджати пристрій завдяки певним допрацюванням розробників.

Дизайн

Нова модель iPhone 14 Pro Max не дуже відрізнятиметься від свого попередника iPhone 13 Pro Max. Відмінністю стане інше співвідношення сторін, за рахунок чого смартфон стане вужчим. Але найголовніша різниця в екрані теж буде. В 14 моделі не буде “чубчика” під фронтальну камеру – його замінять на овальну виїмку по центру. 

Звісно, iPhone 14 Pro Max буде відрізнятись на краще від моделей попереднього року, але і коштувати буде дорожче. Тому не бійтеся дивитись у бік iPhone 13 Pro Max, який не дуже поступається характеристиками і залишатиметься актуальним ще 3-4 роки.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ