Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Комп’ютерна техніка з Європи – тепер в Україні

Бу техніка з Європи з кожним роком стає все більш популярною. Ринок пропонує величезну кількість її різновидів, та орієнтуючись виключно на технічні характеристики, можна виділити чотири основні типи пристроїв, які без проблем може придбати кожен бажаючий:

  • неттоп;
  • моноблок;
  • стандартний набір ПК, представлений у вигляді монітора та системного блока;
  • нетбук/ноутбук зі звичною операційною системою.

З особливостями роботи стандартного комп’ютера, який не можливо з чимось переплутати, знайома кожна людина. Теж саме можна сказати і про ноутбук. А моноблок має вигляд рідкокристалічної панелі. Він нагадує телевізор з розширеною системою управління. Всі необхідні елементи розміщені в єдиному корпусі. Така техніка дозволяє значно зекономити місце в квартирі без жертв з боку користувача, адже моноблоки мають відмінну якість. Ви можете оцінити їх функціональність, замовивши в інтернет-магазині Trium.

Якщо бажаєте придбати щось на кшталт персонального комп’ютера, зверніть увагу на неттопи з Європи. Вони складаються з монітора та системного блока, але мають невеликі розміри, тому зручно розміщаються на письмовому столі. Потужність такої техніки значно менша, ніж у звичайного персонального комп’ютера, однак вона, як і всі перераховані різновиди, може застосовуватися для роботи в офісі, ігор, дизайну чи іншої діяльності. Призначення техніки абсолютно не залежить від її виду, тож варто звертати увагу виключно на характеристики обладнання.

Особливості вибору комп’ютера з монітором

ПК із Європи дуже популярні. На що звернути увагу перш, ніж зробити замовлення? В першу чергу споживача має зацікавити процесор. Важливо знати кількість ядер та потужність, а також тактову частоту виробу. Чим вищими будуть показники, тим краще. Процесор вважають серцем та мозком комп’ютера. Саме від його можливостей залежить швидкість розрахунків та рівень навантаження. Разом з тим, бажано купувати виріб з великим об’ємом оперативної пам’яті, адже саме від цього залежить скільки операцій техніка зможе виконувати одночасно.

Як обирати жорсткий диск? Якщо шукаєте ПК для ігор чи обробки різнотипових файлів, то варто звернути увагу на тип диску SSD. Коли ж не плануєте виконувати завдання підвищеної складності, то підійде і HDD диск. Він має більший об’єм пам’яті, та витрачає значну кількість часу для виконання аналогічних дій.

Якість зображення, а також швидкість обробки інформації залежать безпосередньо від характеристик відеокарти. Якщо вона слабка, то навіть звичайнісіньке відео може засмутити зависаннями під час перегляду. Монітор можна замовляти будь-якого розміру, та краще, коли розширення буде стандартним, бо в такому разі куди простіше підлаштуватися під сучасні ігри. При виборі враховуйте:

  • розширення;
  • діагональ;
  • інтерфейс.

Також зверніть увагу на особливості покриття екрану. Дисплей з матовим покриттям коштує трохи дорожче, ніж глянсовий екран. Однак, його вважають більш якісним та зручним у використанні. Також слід пам’ятати, чим вища якість комплектуючих, тим більшою буде вартість ПК.

Що варто сказати про інтерфейс або роз’єми? Вони не надто важливі для комп’ютера на відміну від особливостей графіки та оперативної пам’яті. За бажанням, користувач без проблем придбає додаткові адаптери. З іншого боку, комплект роз’ємів є стандартним для більшості комп’ютерів, тож відрізняються вони, як правило, лише місцем розташування USB-портів.

Чи варто нехтувати інтерфейсом? Ні, хоча він не повинен бути головним критерієм, що визначить подальший вибір. Орієнтуйтеся на якості, які дійсно мають для вас першочергове значення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ