Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Консули відвідали двох ув'язнених в РФ українців

Українські консули відвідали незаконно утримуваних в РФ громадян України Сергія Литвинова і Олексія Чирнія. Про це департамент консульської служби Міністерства закордонних справ України повідомив на сторінці в Facebook.

"11 серпня ц.р., після тривалого очікування на дозвіл російської сторони українські консули Генерального консульства України в Ростові-на-Дону зустрілися із незаконно засудженим громадянином України Сергієм Литвиновим", - йдеться в заяві.

Відзначається, що під час зустрічі, яка відбулася в СІЗО № 3 м. Новочеркаськ Ростовської області, консули перевірили умови утримання Литвинова і переконалися у відсутності скарг на стан його здоров'я.

Також, 5 серпня консул Посольства України в РФ відвідав Олексія Чирнія, який міститься в ФКУ СІЗО-2 (Лефортово, м. Москва).

"Консульська посадова особа переконалася в належних умовах перебування українця і задовільному стані його здоров'я", - зазначили у відомстві.

Також українцям було надано матеріальну допомогу для придбання ліків і продуктів харчування.

Литвинов був затриманий влітку 2014 року. За версією слідства, він у складі українського добровольчого батальйону "Дніпро-1" вбив кілька десятків мирних жителів Луганської області. У Дніпрі-1 заявили, що у них ніколи не було такого бійця.

25 листопада 2015 року звинувачення в масових вбивствах з Литвинова були зняті, але одночасно було порушено справу про грабіж. За версією слідства, українець разом з невідомими військовими відняв у громадянина Росії Олександра Лисенка два автомобіля.

20 квітня суд засудив Литвинова до 8,5 років колонії суворого режиму.

Кримчанин Олексій Чирній є фігурантом справи Олега Сенцова", яку ще називають "справою кримських терористів". Правозахисники називають всіх чотирьох засуджених у цій справі політичними в'язнями.

Чирнія затримали російські силовики в травні 2014 року, після окупації Криму Росією, і звинуватили, зокрема, у спробі підірвати пам'ятник Леніну в Сімферополі. До нього дев'ять місяців не допускали українського консула, а коли ця зустріч відбулася, Чирній повідомив, що до нього застосували тортури.

 Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ