Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Культурна дипломатія в дії: Театр Лесі вирушає в Норвегію

В рамках поїздки команда театру зіграє у Національному театрі Осло та проведе публічну розмову про Україну та війну, зорганізовану Нобелівським комітетом Премії миру.

Протягом перших кількох місяців після початку повномасштабної війни росії проти України Театр Лесі перетворився на шелтер та волонтерський пункт, а його команда займалась волонтерством. Ми продовжуємо волонтерську діяльність, але зосереджуємось також і на культурній дипломатії.

У 2022 та 2023 році Театр Лесі активно представляв Україну на міжнародній арені. У 2022 році Театр Лесі відвідав низку європейських країн із виставою «Imperium Delendum Est» — першою постановкою, створеною театром після початку повномасштабної війни росії проти України.

Театр Лесі двічі їздив у Францію — першого разу брав участь у найстарішому театральному фестивалі світу в Авіньйоні, а другого — провів турне національними театрами кількох французьких міст. Також Театр Лесі відвідав Німеччину, Польщу та Румунію. У всіх цих країнах Театр Лесі не лише показував виставу «Imperium Delendum Est», а й розповідав про війну в Україні європейській публіці, акцентуючи на підтримці України.

27-30 вересня 2023 року команда львівського театру Лесі вирушає в Норвегію за підтримки Human Rights House.

30 вересня у Національному театрі в Осло відбудеться вистава «Imperium Delendum Est». Також поїздка Театру Лесі у Норвегію включає у себе культурно-дипломатичну місію. В її рамках команда театру долучиться до публічної розмови, зорганізованої Нобелівським комітетом Премії миру, в рамках якої розповість про Україну та війну в ній, про театр, мистецтво і культуру в часі війни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ