Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Квартира в австрійському будинку: до чого треба бути готовим при купівлі вторинного житла в історичному центрі міста

Місто Лева завжди приваблювало туристів на день, на тиждень, на місяць, а інколи й назавжди.

Люди захоплюються його старовинною архітектурою та прагнуть хоч якийсь час пожити у таких будинках. Але потрібно розуміти, що цим будинкам вже сотня або декілька сотень років, планування є не дуже функціональним, а підведені до будинку комунікації є вже зношеними та не практичними. Австрійське житло у Львові це завжди хороше вкладення, адже бажаючи туристів  доторкнутися до майже музейного житло завжди буде багато.

Австрійські будинки

Історія міста дуже насичена, адже тут у свої часи було і польське, і угорське, і австрійське. Саме у австрійські часи була побудована переважна більшість старовинних будинків, які ми можемо бачити сьогодні. Вони будувалися з цегли, мають товсті стіни та, переважно, бетонне покриття, а у деяких є ще й піч. Головної їх відмінністю є високі царські стелі, що інколи досягають навіть 5 метрів у висоту. Але такі будинки мають і ряд недоліків, серед яких:

  1. Враховуючи вік таких будівель, часто вони є аварійними та потребують капітального ремонту чи навіть зносу.
  2. У приміщеннях стоять довгі, але вузькі вікна, через що виникає дефіцит сонячного світла.
  3. Потрібно бути готовим до доволі високих платіжок за оплату комунальних послуг. Тут точно буде лише централізоване опалення, що є дуже витратним зимою враховуючи висоту стель.
  4. Такі квартири потребують ремонту, перепланування та постійної технічної перевірки.
  5. Не варто розраховувати на наявність паркомісць.

Говорячи про ціну таких квартир, то вони є дешевими, а ціна за квадратний метр коливається від 1 до 2 тисяч доларів США, але вони не падають у ціні вже довгий час.

У яких районах можна знайти австрійські будинки

  1. Галицький район Львова є спадщиною ЮНЕСКО, адже саме він є центральним та саме тут зосереджено найбільше архітектурних пам’яток. Цей район є найдорожчим у Львові та новобудови з’являться тут дуже рідко. Тут є декілька великих парків та ботанічний сад, хоча площа району є найменшою з усіх у Львові.
  2. Франківський район почав активно розвиватися доволі нещодавно. Раніше тут жила місцева інтелігенція у невисоких віллах. Тому тут мало багатоповерхівок, але дуже зелено та відносно тихо. Сучасності додають нові стадіони, басейни та дитячі майданчики.
  3. Шевченківський район довгий час був промисловим районом, і лише починаючи з 2000 року тут почали з’являтися новобудови. Але навіть зараз їх кількість значно менша за старовинні будинки. Тут багато шкіл, садочків та лікарень. Також, район близький до виїзду з міста та має гарно розвинену інфраструктуру.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ