Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Умрихін "засекретив" "швидку"

Фото волонтерів.
Фото волонтерів.
Фото волонтерів.
Фото волонтерів.
Фото волонтерів.
Фото волонтерів.
Фото волонтерів.
Фото волонтерів.
1/4
Волонтери із Жовкви так і не змогли з’ясувати, де ж поділася легендарна "швидка", яка вірно служила кіборгам з 80-ї бригади під Донецьким аеропортом. Ще у вересні минулого року її передали директору департаменту цивільного захисту Львівської ОДА Андрію Умрихіну, коли він ще служив у батальйоні «Луганськ-1».

Сьогодні, 24 лютого, в коментарі Гал-інфо волонтер Віктор Пехник розповів, що автомобіль так і не знайшли.

Нагадаємо, що «Мерседес Спринтер» волонтери привезли з Польщі і пристосували його для потреба медичної служби, після чого автомобіль служив у 80-й бригаді. Потім його привезли у Жовкву, відремонтували та передали Андрію Умрихіну ще у вересні 2015 року. Після цього авто стало «привидом» і місце його перебування волонтери не можуть з’ясувати.

Автомобіль, який служив кіборгам, став «привидом», якого не можуть розшукати волонтери

Як розповів Віктор Пехник, після скандалу із продажем волонтерського автомобіля «Опель Фронтейра», який Фонд «Допомога і турбота» передав у батальйон «Луганськ-1» - через Андрія Умрихіна, чиновник дав йому номер телефону і повідомив, що «швидка» у користуванні 73-ї бригади.

Волонтер спробував зателефонувати за вказаним номером і там йому повідомили, що фото автомобіля надіслати не можуть, бо у них «секретні позиції».

Натомість Віктор Пехник попросив сфотографувати номер кузова, щоб пересвідчитись у тому, що це дійсно  авто їхньої волонтерської організації.

Натомість і у цьому йому відмовили. Через кілька днів Віктор Пехник вдруге спробував сконтактуватись з особою, якій начебто Андрій Умрихін передав згаданий автомобіль, але тепер йому відповіли, що авто не у них, а що воно начебто у медиків десь біля Кримського і, можливо, коли він матиме час, то сфотографує цей автомобіль.

«Я так і не з'ясував, де це авто. Можливо, його просто продали і тепер усі ці історії вигадають... Той чоловік (боєці 73-ї бридаги), номер телефону якого мені дав Умрихів, сказав, що цей автомобіль ("швидка") не стоїть у них на обліку... А через те, що вони дуже секретні і стоять на «передку», то фото зробити не можуть. Але я не перший день у волонтерстві, і мені фото звідти, з передка, присилали справді секретні хлопці. Не розумію, у чому проблема? Тим більше, що я його (бійця із 73-ї бригади), набирав у Вайбері і там є його фото, то хіба це секретність? Я просив, щоб він сказав мені номер частини, до якої прикріплені медики, які начебто тепер використовую "швидку". Бо ж ці медики не можуть самі по собі працювати, але відповіді не почув», - сказав Віктор Пехник.

Він додав, що через свої канали пробував з’ясувати, чи взагалі стоїть на обліку у котрійсь із частин в Луганській області цей автомобіль і отримав відповідь, що такої машини нема.

Нагадаємо, що директор департаменту з питань цивільного захисту Львівської ОДА Андрій Умрихін подав до суду  позов про захист честі, гідності та ділової репутації проти радіо "Львівська хвиля", інформаційної агенції "Гал-інфо", а також військових батальйону "Луганська-1", котрі розповіли журналістам про його, Умрихіна, оборудки з волонтерськими автомобілями. 

Також додамо, що БФ "Допомога і турбота" написав заяву до міліції з проханням розслідувати продаж волонтерського автомобіля «Опель Фронтейра», до чого також причетний Андрій Умрихін.  

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ