Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Культура

Леся Кічура: Лише за місяць мої казки дісталися читачів із Філадельфії та іспанського острова Пальма де Майорка

Місяць назад, 5 січня, напередодні Різдва, ми писали про смачну та атракційну презентацію книги львівської письменниці, журналістки та редакторки Театру ім. Марії Заньковецької Лесі Кічури «Магія Різдва».

Книга-розмальовка із 9-ма чарівними новорічно-різдвяними казками була презентована в рамках авторського соціально-книжкового проекту «Добрі мамині казки», завдяки якому казкарка популяризує читання у молодшому шкільному віці та в цікавий спосіб долучає дітей до книги – через особисті зустрічі, казкові забави та вікторини.

Як сприйняли книгу в рідному місті і яким видався перший мандрівний місяць читань дізнавалися в Лесі Кічури.

«Місяць – це мало й дуже багато водночас. Ще до того, як книга вийшла у світ були розписані перші відвідини міст – шкіл, садочків та бібліотек. Тож коли ми мали примірники на руках, цей план мандрів із одного тижня дуже швидко розрісся на три тижні, а згодом та півтора місяці. На сьогодні запрошення сягають березня і це не може не тішити! Адже така цікавість до книги переконує мене, як автора, що я на правильному шляху.

Лише за місяць моя книга дісталася заокеанських міст Америки, Іспанії, Італії. Щотижня отримую фото звіт у свої соціальні мережі – світлини діток із моїми книгами. Маю окрему папку з фотосвітлинами закордонних читачів із Філадельфії (штат Пенсильванія), Сакраменто (штат Каліфорнія), Верони (Італія), іспанського острова Пальма де Майорка… Це неймовірно приємно усвідомлювати, що твою книгу передають так далеко, аби тамтешня малеча читала казки написані тобою!

Лише за перший місяць було зорганізовано понад 35 зустрічей (по кільканадцять щодня). Казки  прослухали більше, ніж 2000 діток по школах області та бібліотеках. У нас практично немає вихідних днів – всі суботи та неділі – це домовленості виїзних читань, де нас чекають у Народних домах чи актових залах шкіл, куди діти приходять із батьками відразу після недільної служби.

Це дуже щирі та відкриті зустрічі. Часто діти вже самі дивують мене своїми талантами. Адже крім листів і малюнків із побажаннями уже не раз створювали інсценівки за мотивами моїх казок (як у школі с. Батятичі Кам’янка-Бузького р-ну та школі №87 м. Львова).

А ще мене, як казкарку, частенько тішать солодкими несподіванками. Нещодавно презентація книги «Магія Різдва» отримала в подарунок домашній тортик із написом, зірками, перлинками і з казковою феєю з марципану. Тож вчителі сільський шкіл разом зі своїми вихованцями – то невичерпне джерело мого натхнення!

А загалом лютий матиме ще одне важливе для мене свято – День народження мого соціально-книжкового проекту. Рік назад саме 14 лютого, в Міжнародний день дарування книг – я розпочала цей проект, щоб повернути моду на читання, зробити його для малечі веселим та цікавим.

Упродовж цього року вдалося дуже багато: видати 2 збірки казок – «Добрі мамині казки» й «Магію Різдва», окрім Львова відвідати багато міст та сіл із читаннями (Івано-Франківськ, Чернівці, Стрий, Миколаїв, Жидачів, Броди, Червоноград, Самбір,  Дубляни, с. Куткір, с. Заводське, с. Великі Глібовичі, с. Хитрейки, смт. Запитів, с. Жовтанці, с. Батятичі, с. Великосілки, с. Великі Грибовичі... )

Радію, що мої авторські книги є важливими учасниками Книжкової толоки в Миколаєві, яка відбудеться у березні – уже з нетерпінням чекаю цих подій.

Усіх, хто не встиг упродовж місяця потрапити на наші зустрічі – запрошуємо на святкові читання у свій день народження!

Його ми будемо святкувати у приміщенні Львівської обласної бібліотеки для дітей (м. Львів, вул. Винниченка, 1 о 15.00).

Локацію обирали зумисне, адже влітку там презентували свою першу книгу. Тож читання казок із другої збірки у день свого народження дуже хочеться провести в цьому чарівному приміщенні з особливою аурою любові до книги.

Запрошуємо всіх, хто любить пригоди, казки та дивовижні перетворення. Будемо слухати (аудіо версії 2-х нових казок нам вдруге подарувала Віра Пузенко), бавитися та веселитися!

І пам’ятайте – всі мрії здійснюються, просто треба вірити й дуже багато працювати заради найкращого втілення. Недаремно кажуть: «Хочеш зробити щось найкраще – зроби це сам!»

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ