Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львів наступного тижня передасть 500 дронів для ЗСУ

Андрій Садовий про головну ялинку і допомогу ЗСУ, інноваційну столицю, контролерів та вантажівки на кордоні.

Міський голова Львова Андрій Садовий у традиційному тижневому зверненні розповів про головну ялинку і чому вона безкоштовна, про ще одну закупівлю обладнання і техніки нашим воїнам на передову, нагородження переможців шкільних стрілецьких ліг, пошук контролерів, інноваційну столицю та ситуацію з вантажівками на кордоні.

«Хочу пригадати всім батькам та всім нам, що Миколай прийде в ніч з 5 на 6 грудня. Тому пам’ятайте, що з Миколаєм треба домовитись, і всі діти мають отримати подарунки. Традиційно в переддень Миколая ми у Львові будемо відкривати ялинку. Було багато запитань: а навіщо ви потратили кошти на ялинку? Ще раз наголошую – жодної бюджетної гривні на ялинку ми не витратили. Це подарунок поважної родини з Білогорщі. Ілюмінація ще з поза-поза минулого року. Працівники ЛКП самі допомогли це все встановити. Але кажуть: а вона ж електрику бере! Друзі, чайник використовує так само як ілюмінація. 

Миколай усім має принести подарунки. Тому він поступово збільшує кількість подарунків для наших військових. На цьому тижні ми передали обладнання. Це дрони, машини, прожектори. Разом з коштами, які ми перерахували, це 10 мільйонів гривень.  А наступного тижня ще 500 дронів Миколай має передати нашим військовим. 

До речі, старшокласники, як ми колись і анонсували, на цьому тижні якраз завершили змагання. Ми говоримо про учнів 9, 10, 11 класів. Це стрільба. Кращих ми нагородили. Загалом 17 тисяч дітей взяли участь у змаганнях. Всі задоволені, мають драйв. В наступному році будемо робити це більш масштабно. 

Тепер щодо справ наших міських. Хотів би ще проговорити питання, яке стосується введення електронного квитка. Він буде стартувати з 11 грудня. Нам бракує контролерів, тому якщо хтось хоче мати додаткову роботу, будь ласка, звертайтеся, є вакансії та непогана оплата праці.

Ще два питання що міжнародних справ. Львів брав участь у великому європейському конкурсі на право називатися Інноваційною столицею Європи. Ми пройшли дуже великий відбір. Багато міст з Європи брали участь. Львів отримав бронзову нагороду. Перше місце – Лісабон, друге – Варшава, Львів – третій. До цієї нагороди – 100 тисяч євро, які, звісно, ми витратимо на інновації в медицині, в нашому центрі UNBROKEN. 

Ще одне питання, яке може стосуватись нас з вами. Як ви знаєте, з 6 листопада йде блокування вантажопотоків на кордоні. Я говорив з нашими мережами, говорив з представниками Уряду. Поступово зрушення є позитивні. Я сам для себе хотів зрозуміти. Щоб ви розуміли, Польща має, орієнтовно, 1 мільйон фур. Українці до війни мали близько 40-50 тисяч, а зараз менше. То про яку конкуренцію ми говоримо? Є здоровий глузд. Велике прохання, щоб ми розуміли і передавали всім нашим польським друзям, що нам дуже важко. Але ми маємо повагу до поляків і хочемо, щоб ця невеличка група людей, які займаються політикою, просто цього не робили. Сьогодні треба перемагати. Бажаю всім здоров’я та успіхів!», - розповів Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ