Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Львів очистять від сміття протягом семи днів, - рішення обласної комісії з надзвичайних ситуацій

Сьогодні 25 січня, відбулось засідання обласної комісії з надзвичайних ситуацій. Під час неї міська влада Львова не надала фактів звернення до керівників територіальних органів управління інших міст та їх відмови щодо захоронення ТПВ з міста Львова. Рішенням комісії зобов’яжуть керівників міст області укласти угоди про захоронення сміття з обласного центру. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо.

«Проблема не носить політичного характеру та є виключно господарською проблемою Львова. На сьогодні відсутні факти звернення міської влади міста Львова до керівників територіальних органів влади з проханням прийняти сміття. Також відсутні факти тиску органів влади на місцеві органи влади задля унеможливлення вивезення сміття з Львова», - зазначив голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка.

Комісія прийняла рішення: зобов’язати керівників органів влади, для унеможливлення виникнення епідеміологічної ситуації, укласти угоди між містом Львовом та територіальними громадами щодо вивезення сміття, що нагромадилось, на полігони міст області.

Також комісія звернеться до Уряду України стосовно рекультивації Грибовицького сміттєзвалища. «Потрібно провести конкурс та виготовити проект рекультивації за участі міжнародних експертів. На виконання проекту необхідно залучити кошти міста, держави та міжнародних кредиторів», - зазначив Олег Синютка.

Також рішенням комісії з надзвичайних ситуацій буде створена комісія під головуванням Ростислава Замлинського, першого заступника голови Львівської ОДА, що засідатиме щоденно, задля сприяння повного вивезення нагромаджених у місті обсягів сміття. «Маю надію, що до наступного тижня ми повністю справимось з цією проблемою. Після цього господарські структури Львова повинні приступити до виконання своїх обов’язків і забезпечити щоденне ритмічне вивезення ТПВ з міста Львова», - наголосив Олег Синютка.

Він також наголосив, що міська влада, у випадку якщо самостійно не може справитись з господаркою міста, повинна передати сферу поводження з ТПВ на вищий рівень. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ