Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Війна з Росією

Львів отримає 19,5 млн євро на будівництво житла для переміщених осіб з інвалідністю

Завершити будівництво двох 8-поверхових будинків поруч із соціально-реабілітаційним центром НЕЗЛАМНІ планують до початку зими 2023 року.
Катерина Матернова та Андрій Садовий під час підписання угоди про підтримку будівництва соцжитла (Фото: сторінка Андрія Садового)

Кошти на будівництво соціального житла як частини програми НЕЗЛАМНІ виділив Європейський союз, кажуть у пресслужбі ЛМР. 

Відповідна Грантова угода була підписана між Європейською комісією та Львівською міською радою сьогодні, 19 грудня, у Брюсселі.

“Святий Миколай цього року був щедрим для українців, які цього особливо потребують,— повідомив міський голова Львова Андрій Садовий і додав. Вперше таку велику суму Єврокомісія виділяє саме на місто. Цей грант є ще одним добрим знаком солідарності з Україною та українським народом".

У соціальному житлі тимчасово житимуть переміщені особи з інвалідністю зі всієї України, які постраждали від війни й потребують довготривалої реабілітації.

“ЄС надаватиме значущу підтримку для будівництва житла для внутрішньо переміщених осіб, які виїздять із регіонів, постраждалих від війни. Ми разом збудуємо новий рівень програми НЕЗЛАМНІ у Львові для підтримки реабілітації жертв російської війни”, — розповіла заступниця Генерального директора з питань політики сусідства та розширення ЄС, Керівниця групи підтримки України Катерина Матернова.

Зі свого боку місто має виділити земельну ділянку для  соціального житла, підвести туди всю комунікацію та облаштувати благоустрій включно з бомбосховищем.

"23 грудня завершується міжнародний архітектурний конкурс на будівництво цього житла. Архітектори мають запропонувати якісний проєкт, який можна швидко втілити у життя, адже це —  програма надзвичайних заходів, яку мають реалізувати максимально швидко", — наголошують у раді.

До слова, грантова угода була підписана як частина екстреної допомоги ЄС для першочергового подолання наслідків російської агресії в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ