Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львів за рік "викинув" на сміття 300 млн грн. Ситуація критична

За рік, що минув від Грибовицької трагедії, Львів перетворився на велику сміттярку, а бюджет Львова втратив понад 300 млн грн. Про це сьогодні, 8 червня, під час засідання сесії Львівської міської ради йшлося у заяві фракції "Народний контроль" про критичну ситуацію зі сміттям у Львові, яку озвучив керівник фракції Валерій Веремчук, передає кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.
фото УН

Депутат наголосив на витримці львів'ян, які вже понад рік чекають на вирішення сміттєвої проблеми у Львові.

"Чекають попри гори непотребу під будинками, попри антисанітарію і вгодованих пацюків, які гасають вулицями. Але цей терпець може луснути з дня на день і перерости у масові протести, бо йдеться не про комфорт, а про безпеку та здоров'я. Тому людей можна буде зрозуміти, навіть якщо вони перекриють усі дороги у Львові та візьмуть в облогу Ратушу. Сподіваюсь, нам вистачить мудрості не допустити цього", - сказав Веремчук.

Він додав, що інвестиційний конкурс, який оголосила влада області і який скептично оцінили міські чиновники, уже дав результати.

"Оголошений обласною владою інвестиційний конкурс, який так скептично оцінили міські чиновники, уже дав результати. Область відібрала одразу три фірми-інвестори, які готові будувати сучасні сміттєпереробні заводи. Понад те, пропонує Львову на вибір одного із переможців конкурсу. Тож ми наполягаємо та ініціюємо перемовини з інвесторами за участю міського голови, голів фракцій, керівництва області. Маємо визначити, хто із трьох інвесторів потрібен місту та негайно розпочати укладання угоди. Це потрібно зробити до наступного засідання ради", - заявив Валерій Веремчук. 

Депутат додав: якщо міський голова Львова відкине цю пропозицію, то стане очевидним - перешкодою до вирішення кризи є не політичні ігри чи блокада, а небажання вирішити проблему.

"Сьогодні у порядку денному виділення ще 7 млн грн на потребу  "Львівспецкомунтрансу", а на наступному засіданні попросять ще понад 50 млн грн, але без будівництва заводу виділення таких коштів є розоренням міської казни. Ми наполягаємо не закривати літню сесію до того часу, поки виконавча влада не зрушить процес із місця. Це тест на те, хто ми: безпорадні спостерігачі, чи все ж таки господарники у своєму місті", - заявив Валерій Веремчук.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ