Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Львівщина увійшла в п'ятірку областей - лідерів за обсягом залучених кредитів в аграрному секторі

У квітні Львівська область опинилась у п’ятірці областей-лідерів за обсягом залучених кредитів в аграрному секторі. Про це повідомили в департаменті агропромислового розвитку Львівської державної адміністрації з посиланням на Міністерство аграрної політики та продовольства України.
Фото: Depositphotos

Станом на 21 квітня аграрії області залучили кредитів на суму понад 516 млн грн. Основна частина цієї суми була залучена за програмою портфельних гарантій 80 %.

За програмою «Доступні кредити 5-7-9%» банки надають, зокрема, й аграріям пільгові кредити та державні гарантії на портфельній основі. Ставка становить 0 %. Строк кредитування – 6 місяців. Сума кредиту – до 60 млн грн. Аграрію потрібно забезпечити для застави тільки 20 % від суми кредиту – решту суми гарантує держава.

Скористатися кредитом можуть аграрії, які підпадають під визначення с/г товаровиробника. Обмежень за кількістю землі в обробці немає.

«Наразі банки вийшли на такий темп, що в тиждень по Україні видається кредитів тільки аграріям на суму близько 3,5 млрд грн. На таке пільгове кредитування в бюджеті вже передбачено 25,5 млрд грн, але в перспективі держава має намір наростити фінансування сільського господарства ще більше. Тому закликаємо аграріїв користуватися нагодою та підтримувати в такий спосіб свій агробізнес. Менше ніж за місяць кредити отримали понад 3 тисячі с/г товаровиробників.  Тим більше, що банки максимально спростили умови та вимоги до позичальників. А з моменту подачі документів банки надають відповідь протягом всього лише декількох днів щодо свого рішення у видачі кредиту», – розповів Міністр аграрної політики та продовольства України Микола Сольський.

Перелік банків, які надають відповідне кредитування: АТ «Ощадбанк»; АТ КБ «ПриватБанк»; АТ «ПУМБ»; АТ «ПроКредит Банк»; АТ «Райффайзен Банк»;АБ «УКРГАЗБАНК»; АТ «Укрексімбанк»; АТ «КРЕДОБАНК»; АТ «МІБ»; АТ «КРЕДІ АГРІКОЛЬ БАНК»; АТ «ОТП БАНК»; ПАТ «МТБ БАНК»; АТ «АГРОПРОСПЕРІС БАНК»; АТ «Полтава-Банк»; ПАТ «БАНК ВОСТОК»; АТ «БАНК АЛЬЯНС»; АТ АКБ «Львів»; АТ «АСВІО БАНК»; АТ «ТАСКОМБАНК»; АТ «ПІРЕУС БАНК МКБ»; АТ «КРЕДИТВЕСТ БАНК»; АТ «КІБ».

Нагадаємо, для забезпечення сталого проходження посівної кампанії у 2022 році Постановою Кабміну від 12 березня 2022 р. № 274 для МСП - сільськогосподарських товаровиробників збільшено граничний обсяг державних гарантій на портфельній основі до 80% загальної суми зобов’язань за основним боргом за портфелем кредитів банку-кредитора та 80% за кожним окремим кредитом.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ