Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Львівщина взяла участь у селекторі щодо розгляду законопроекту про обіг с/г земель

Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
Фото: Львівська ОДА
1/2
Як повідомили Гал-інфо у прес-службі ЛОДА, сьогодні, 15 січня, під головуванням заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тараса Висоцького відбувся земельний селектор.

Онлайн участь у селекторі від Львівщини взяли директор департаменту агропромислового розвитку Львівської ОДА Юлія Шопська, представники об’єднаних територіальних громад,  ГУ Держгеокадастру у Львівській області, ГТУ юстиції у Львівській області, фермерські господарства та інші.

У межах селекторної наради присутнім  презентували законопроект №2178-10 до другого читання про обіг земель сільськогосподарського призначення.

“Відповідно до законопроекту купувати земельні ділянки зможуть громадяни України, територіальні громади, держава та юридичні особи України, учасниками яких є лише громадяни України”, - зазначив Тарас Висоцький.

Заборонено купувати землю:

  • іноземцям та особам без громадянства
  • юридичним особам, учасниками (засновниками) або кінцевими бенефіціарними яких є іноземці.
  • юридичним особами учасниками яких є громадяни держави-агресора чи інші держави; у яких неможливо встановити кінцевого бенефіціара, або якщо останній зареєстрований в офшорній зоні;
  • членам терористичних організацій;
  • фіз/юр особам стосовно яких застосовано персональні санкції;
  • фіз/юр особи (та підконтрольні їм ю. о.) зареєстровані в державах, що не співпрацюють у сфері протидії відмиванню доходів, одержаних злочинним шляхом.

Також Тарас Висоцький наголосив, що розрахуватися за придбану землю можна буде лише безготівково. Окрім того, встановлюється ліміт щодо концентрації землі в одні руки – не більше 10 тисяч гектарів.

Також встановлюється мінімальна ціна на землю, нижче якої її не можна продати.

“До 1 січня 2030 року ціна продажу земельних ділянок приватної власності не може бути меншою за їх нормативну грошову оцінку, наразі вона становить в середньому 27 500 грн за гектар», - підкреслив заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України

Під час селектору присутні звернулись із запитаннями до Міністерства та висловили свої пропозиції щодо проходження земельної реформи в Україні  та вищезгаданого законопроекту.

Ознайомитись із презентацією щодо земельної реформи (законопроект 2178-10 до другого читання) можна за посиланням

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ