Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Львівська обласна рада налаштована сказати «ні» сланцевому газу?

Сьогодні, 14 серпня, відбулося перше організаційне засідання робочої групи, яка складається з депутатів Львівської обласної ради, громадських активістів та науковців, які повинні вивчити угоду щодо видобутку сланцевого газу на Олеській площі.

Як зазначив голова робочої групи депутат Олексій Балицький, робоча група має ретельно вивчити всі пункти пропонованої угоди, висловити свої зауваження та сформувати позицію щодо цього питання.

«Ми повинні не просто сказати «так» чи «ні». Важливо, щоб це було обґрунтовано», - сказав Балицький.

Натомість, самі учасники робочої групи не приховують того, що не готові сказати «так» цій угоді.

Зокрема, на засіданні робочої групи озвучили зауваження від НАН України щодо екологічних ризиків у зв’язку із видобутком сланцевого газу.

Також, як зазначив Балицький, комісія екології отримала лист від Львівської ОДА, яка теж досить критично поставилась до тексту угоди і має чимало зауважень.

Учасники групи вирішили долучити до роботи комісії представника Львівської ОДА на рівні керівника профільного департаменту чи його заступника. Також залучити до роботи групи представників органів місцевого самоврядування з районів, які входять до Олеської площі.

Водночас, юристи порадили формувати список пропозицій та зауважень, але для того, щоб вони були враховані при можливому укладанні угоди: рішення приймати або «так» і без зауважень, або ж «ні, зважаючи на зауваження».

Тому учасники робочої групи розглядатимуть угоду у трьох важливих напрямках: економічний, юридичний та соціально-екологічний.

Депутати, які працюють в робочій групі, наголошують, що без рішення місцевих громад погоджуватись на видобуток сланцевого газу вони не будуть.

Наступне засідання робочої групи заплановане на 3 вересня.

Фото - varianty.net

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ