Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Політика

Львівська облрада не підтримала заяву "Свободи" щодо антиукраїнських кроків Польщі

Львівська обласна рада не змогла прийняти заяву, ініційовану політичною партією "Свобода", стосовно останніх дій польських політиків і урядовців.
Текст заяви ВО "Свобода"

Попри гучні заклики, документ отримав підтримку лише 33 депутатів, що виявилося недостатнім для його ухвалення.

У тексті заяви йшлося про занепокоєння стосовно постанови польського Сейму щодо 81-ї річниці подій на Волині 1943 року. Депутати, які підтримали звернення, наголошували, що польська сторона назвала ці події «злочином геноциду, вчиненим українськими націоналістами», що, на їхню думку, поглиблює історичну напругу і шкодить добросусідським відносинам між Україною та Польщею.

Крім того, у заяві порушувалось питання про використання історичних проблем польськими політиками як засобу тиску на Україну під час переговорів щодо її вступу до Європейського Союзу. Зокрема, згадувалася заява міністра оборони Польщі Владислава Косіняка-Камиша, який 23 липня 2024 року заявив, що «без вирішення "волинського питання" вступ України до ЄС неможливий».

Також увагу привернув пам'ятник у селі Домостав на польсько-українському кордоні, який, на думку ініціаторів звернення, має українофобський зміст і може негативно впливати на молоде покоління поляків.

Однак, попри серйозність теми, більшість депутатів Львівської облради не підтримали це звернення.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ