Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Львівська ОВА та територіальні підрозділи ЦОВВ підписали меморандум про обмін даними

Документ дозволить оприлюднити понад 30 наборів даних на Місцевому порталі відкритих даних та візуалізувати показники соціально-економічного розвитку в розрізі районів на Порталі місцевої статистики.

Сьогодні, 25 квітня, начальник Львівської ОВА Максим Козицький зустрівся з керівниками територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади Львівщини. Під час зустрічі сторони підписали меморандум про співпрацю у сфері обміну даними. Його мета – наповнення та постійне оновлення Місцевого порталу відкритих даних Львівщини наборами даних, розпорядниками яких є відповідні територіальні підрозділи ЦОВВ. Це також дозволить відображати на Місцевому порталі статистики ключові показники розвитку регіону в розрізі територіальних громад та районів. Так, завдяки меморандуму незабаром оприлюднять понад 30 додаткових наборів таких даних. 

«Сьогодні ми робимо спільний крок у напрямі втілення концепції прозорого та розумного врядування у нашому регіоні. Це дозволить покращити доступність даних через оптимізацію та стандартизацію процесу роботи з даними, забезпечить можливість публікації нових наборів у машиночитаних форматах на Місцевому порталі відкритих даних Львівщини, їх регулярне оновлення та візуалізацію основних показників розвитку регіону на Порталі місцевої статистики, який ми зараз тестуємо. Реалізація Меморандуму не лише може посприяти сталому розвитку громад Львівщини, але й зберегти кошти платників податків, зміцнити інвестиційну привабливість регіону та сприяти створенню робочих місць.  Радий, що представники центральних органів виконавчої влади готові долучитись до ініціативи. Найближчим часом спільними зусиллями ми представимо громадськості Портал місцевої статистики Львівщини», – наголосив Максим Козицький. 

Меморандум підписали очільники Головного управління ДПС у Львівській області, Головного управління Держгеокадастру у Львівській області, Львівського обласного центру зайнятості, Головного управління Національної поліції у Львівській області, Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області, Головного управління статистики у Львівській області, Головного управління ДСНС України у Львівській області. Робота зі сторонами тривала ще до підписання Меморандуму через відповідальних осіб територіальних підрозділів ЦОВВ. Це дозволило визначити розпорядників наборів даних по кожному показнику, зрозуміти, у яких форматах зберігаються ці дані та в розрізі якої території, підготувати форми для збору даних, описати процес для кожного розпорядника щодо створення та публікації  наборів на Місцевому порталі відкритих даних Львівщини, визначити періодичність оновлення відповідних наборів.

Довідково: 

Зацікавленими у проєкті «Портал місцевої статистики» будуть представники органів влади (для ухвалення збалансованих рішень, заснованих на даних); жителі та гості регіону (для отримання актуальної інформації); розробники онлайн-сервісів та мобільних застосунків з використанням відкритих даних; автоматизовані системи, які використовують відкриті дані для побудови систем підтримки прийняття рішень у бізнесі; громадські активісти, які слідкують за прозорістю та підзвітністю місцевої влади та лобіюють розширення інструментів участі громадян у вирішенні місцевих справ. Крім того, використання Порталу піде на користь ефективній діяльності органів місцевої влади, підвищить якість надання публічних послуг та якість ухвалених рішень, шляхом використання фактів і даних. 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ